Végre felülhetünk a világ legnagyobb óriáskerekére

2021-re végre elkészült Dubaj új, lélegzetelállító látványossága, a Dubai Eye.

Fotó: Shutterstock

Az Egyesült Arab Emírségekben szinte már furcsa, ha évente legalább egy igazán nagy attrakciót nem mutatnak be, idén ez a látványosság az Ain Dubai, azaz a Dubai Eye volt.

A világrekorder óriáskerék 250 méter magas, a képeken látszik is, hogy a környező – egyébként sem kicsi házakhoz képest – milyen hatalmas. Viszonyításképp, a szintén nem apró London Eye kb. fele ekkora, 135 méteres. A keréken 48 kabin, illetve kapszulának nevezett helyiség van, ebből 6 darab VIP kabin. A kerék megdöbbentő befogadóképességű: egyszerre 1400 főt képes forgatni a város felett.

Bluewaters csodája

Fotó: Shutterstock

A 6 évig épülő kerék még kapszulák nélkül

A Bluewaters-szigeten (Dubai Marina öböl) magasodó hatalmas kerékben a VIP-vendégek privát bárban ehetnek, ihatnak. A hatéves építkezést hosszas tervezés előzte meg: a koreai Hyundai cég mérnökei tervezték ezt a 9000 tonnás csodát, amely már az elmúlt pár hónapban rengeteg turistát vonzott. Az eredeti átadás a koronavírus-járvány miatt egy évet csúszott, hiszen a 2020-as Dubai Expón akarták átadni.

Panoráma és parti a kabinokban

Fotó: Shutterstock

Dubajban semmi sem olcsó, így az Ain Dubai-ra sem fillérekért juthatunk fel. A mezei turistabelépő 130 dirham, azaz 11-12 ezer forint, a VIP-kabin ára 140 ezer forint. A turistakabin Observation Cabinnek nevezik, amely egy közös, többfős kapszula. A keréken partizni is lehet, hiszen a közös kabinokban van lehetőség Skybar Sunset Vibes jegyet is váltani: ha partibelépőt veszünk, akkor a zenét, a koktélbár szolgáltatást és a naplemente látványát kell megfizetni, ez a jegy 31 ezer forint.

A világ legnagyobb óriáskerekén egy kör 38 perces, ami azt jelenti, hogy nagyon lassan mozog, de így legalább alaposan megnézhetünk mindent a 250 méter magasra is feljutó, körpanorámás kabinunkból.

További infók és jegyvásárlás itt található.

AMI MÉG ÉRDEKELHET