A világ leghosszabb drótkötélpályáján 150 km/h-val is csúszhatsz

A Jebel Jais Flight drótkötélpálya irtó magasan van, félelmetesen hosszú és extrémgyors.

Fotó: Shutterstock

A legbátrabb kalandorok az Egyesült Arab Emírségben próbálhatják ki a világ leghosszabb (Guinness Világrekord) távolságú kötélpályáját.

Az Egyesül Arab Emírségek hét tagállamának egyikében, Rász el-Haimában található ez a félelmetesen hosszú, magas és gyors kötélpálya, melynek megépítéséhez több mint hat tonna kábelt használtak fel – ezzel a fémmennyiséggel szintén világrekorder a pálya. A bátor csúszók a leggyorsabb szakaszon elérhetik a 150 km/h sebességet is.

Fotó: Shutterstock

A pálya 1680 méteres magasságban húzódik és 2,8 km hosszú. A lecsúszás két szakaszból áll, ugyanis van maga a gyors drótkötélpálya, ami a fő attrakció, de az csak a végállomáshoz érkezik meg, utána még le is kell ereszkedni a kijárathoz. A csúszókat felszerelik bukósisakkal, extra biztonsági hevederekkel és egy ejtőernyővel is, vészhelyzet esetére.

Fotó: Shutterstock

A pálya a Hadzsar-hegységben van, annak is legmagasabb csúcsán, a Jebel Jaison, amelyről maga a kalandpark is kapta a nevét. A környék remek túrahelyszín, az ide érkező adrenalinfüggőknek ez a drótkötélpálya csak egy megálló, ahonnan a legtöbben még folytatják az utazást, túráznak, sziklát és hegyet másznak.

Ilyen lecsúszni a világ leghosszabb drótkötélpályáján:

youtu.be

World's Longest Zipline!! | Jebel Jais UAE
AMI MÉG ÉRDEKELHET