Megnyitott a világ első víz alatti szabadulószobája

Kalózkaland az elöntött walesi kőbányában.

Fotó: Facebook

Scuba Escape néven lehet megkeresni azt a csapatot, amelyik kitalálta ezt az extrém búvárprogramot. Akik szeretnek merülni, életre szóló élményt szerezhetnek náluk.

Izgalom a víz alatt

Fotó: Facebook

Lehet még hova fokozni a szabadulószobák élményét, növelni az adrenalint és olyan szolgáltatást nyújtani, ami egyedülálló a világon? Persze, hogy lehet, hiszen egyre nagyobb a kereslet az olyan szabadulószobák iránt, amelyeket nehéz teljesíteni, de legalábbis szükséges hozzá valamilyen speciális tudás. Nos, a búvár escape room mindezt tudja: nem elég okosnak lenni, stratégiát kidolgozni, de még jó búvárnak is kell lenni hozzá!

Támadnak a kalózok

Fotó: Facebook

A víz alatti létesítményben hat téma közül választhatunk, ezek egyike a kalózkincs megkeresése. Ezen kívül még öt különböző, 240 perces játékot talált ki a Scuba Escape, hogy kihasználja az egykori kőbánya minden adottságát. Az oldalukon nem árulnak el túl sokat a kihívásról, hogy ne legyen könnyű megoldani a feladványokat. A walesi Snowdonia Vivian pala kőfejtőjében csak búvárvizsgával lehet menekülni a kalózok elől. A programot búvároktatók találták ki, céljuk pedig az volt, hogy a játékosok minden, a búvárkodáshoz szükséges tudást felhasználjanak, sőt fejlesszenek: ilyen például a felhajtóerő kihasználása és a víz alatti navigáció. 18 méterrel a felszín alatt próbára teszik a memóriánkat, a tájékozódási képességünket, a logikánkat és mindent, amit a többi szabadulószobában is tudni kell. Ha tehát Walesben járunk és szeretünk búvárkodni, akkor ez egy kihagyhatatlan program!

AMI MÉG ÉRDEKELHET