A londoni Sohóban abszurd „korona-szezon" koktélokat kínálnak

Nem II. Erzsébet koronájára gondolunk...

Fotó: Unsplash

Csak idő kérdése volt, hogy egy-egy menő szórakozóhely vagy bár bizarr járvánnyal kapcsolatos koktélneveket találjon ki, amelyek felkeltik a figyelmet – a sok londoni pedig a karanténban töltött hónapok után alig várja majd, hogy megkóstolja a Pfizer, Moderna vagy AstraZeneca nevű italokat.

Az angolok, akik híresek arról, hogy szeretnek mindennek ízléstelen vagy csak fura fantázianevet adni, most sem fogták vissza magukat. Az ikonikus 100 Wardour St. nevű londoni étterem, bár és lounge pedig a Freedom Week jegyében állt elő a három új koktéllal. Freedom Weeknek nevezik a korlátozások utáni újranyitást Angliában, hosszú idő után most nyithattak csak ki a szórakozóhelyek a brit fővárosban.

Bárkocsi vakcina koktélokkal

Fotó: Facebook / 100Wardour St.

A koktél

A 100 Wardour St. július 22-től egy kissé morbid orvosi kocsival várja a vendégeket az étteremben. A bárkocsiban orvosi köpenyben, gumikesztyűben szolgálnak ki a pultosok. Shakerek és karcsú koktélos poharak helyett kémcsövekben és óriás fecskendőkben keverik és kínálják az koktélokat. Az óriás fecskendőben felszolgált ital elfogyasztása után természetesen megtarthatjuk az egyszer használatos eszközt, nem repohárként működik...

Milyen ízű egy Pfizer-koktél?

Fotó: Facebook / 100Wardour St.

Az itallap

Nekünk, magyaroknak a Pfizer-koktélról elsőre biztosan nem egy ital jut az eszünkbe, hanem a most aktuálisan a hírekbe került oltások keverése, variálása – ennél sokkal szórakoztatóbb a 100 Wardour St. itallapja, amely egy oltási lapra emlékeztet. Érdekesség még, hogy a koktélokat úgy állították össze, hogy azon korosztály ízlésének feleljenek meg, amely az adott oltást kapta Angliában.

A 14 fontos Pfizer koktél egy erős, bodzás mix: Aperol, tonik, Tanqueray gin és bodzaszörp van benne.

A szintén 14 fontos Moderna egy fiatalosabb, 40 év alattiaknak szóló frissítő keverék: pillangóborsó virágával ízesített tequila, limoncello, tonik, citromlé.

A 9 dolláros AstraZeneca pedig egy alkoholmentes koktél: Seedlip (a világ első alkoholmentes lepárolt itala, alkoholpótlásra használják), citromlé, színezett szénsavas üdítő, grépfrútos üdítő.

Kicsit hiányoljuk a Sputnik, Janssen és a Sinopharm koktélokat, de nyilván egy londoni bár elsősorban a hazai vendégkört akarja elkápráztatni, és csak utánuk a turistákat. Ráadásul az utóbbiból nem sok van most Londonban, jobb is, ha az angoloknak kevernek italokat. A vakcinakoktélokat szombatonként hajnali 3-ig lehet kipróbálni még 6 hétig a Sohóban, a 100 Wardor St-ben.

(Cím: London: 100 Wardour Street W1F 0TN Egyesült Királyság)

AMI MÉG ÉRDEKELHET