Mutatjuk, mely légitársaságokat érdemes kerülni mostanában

A Skytrax listája 2022-ben is elkészült a legjobb és a legmegbízhatatlanabb vállalatokról.

Fotó: Unsplash

A legjobb cégek toplistája idén sem változott, maximum helyet cserélt néhány társaság, most azonban azokról a légitársaságokról írunk, amelyek csak két csillagot kaptak 2022-ben.

Az első három, legmegbízhatóbb légitársaság idén a Qatar Airways, a Singapore Airlines és az Emirates, az európai cégek közül pedig a legjobb eredményt a Turkish Airlines érte el a hetedik hellyel. A Skytrax World Airline Awards díjat az utasok névtelen véleménye szerint határozzák meg, a szolgáltatásokat, a kényelmet, a pontosságot és egyéb szempontokat figyelembe véve, pontozás alapján alakul ki, hány csillagot – egytől ötig – kap egy légitársaság és díjazzák-e. Tehát ebben az értékelési rendszerben az a vállalat kapja a legtöbb csillagot, amely minden területen kimagaslóan jó színvonalon működik.

A 2 csillagosok

Fotó: Unsplash

A legfrissebb listán nem szerepel egyetlen egy csillaggal minősített cég sem, viszont több kétcsillagos is van. Összesen kilenc légitársaság kapott rossz minősítést, azaz két csillagot:

  • Airblue (Pakisztán)
  • LAM Mozambique Airlines (Mozambik)
  • Boliviana de Aviación (Bolívia)
  • Nouvelair (Tunézia)
  • Onur Air (Törökország)
  • PIA Pakistan International Airlines (Pakisztán)
  • Tunisair (Tunézia)
  • Viva Aerobus (Mexikó)
  • Viva Air (Kolumbia)
Ezeknél a vállalatoknál főképp a tisztasággal, pontosabban annak hiányával voltak problémák, a felszolgált ételek minősége, a személyzet kedvessége szintén hagy kívánnivalót maga után, de olyan is előfordul, hogy az alapszolgáltatások jók, de a business osztályon és a business várókban nem üti meg a mércét a társaság. A fenti listában szereplő cégek között vannak diszkont légitársaságok is, bár az olcsó jegyár nem feltétlenül jár rosszabb minőséggel mindenhol, hiszen az európai és amerikai diszkont légitársaságok is figyelnek az igényes kiszolgálásra, kedves, segítőkész személyzettel.

Lehet jó a diszkont is

Fotó: Unsplash

A 100-as toplistán egyébként több diszkont légitársaság is viszonylag jó helyezést ért el: az Air Asia a legjobb közülük, majd a Scoot, a Southwest, a Ryanair, az Indigo, a Vueling, az Easyjet, a Jet2 és a Jetstar következik. A Wizz Air például nem került be a 20 legjobb diszkont cég közé az idei listában.

Egy másik mérésről korábbi cikkünkben írtunk: az Airline Ratings értékelése alapján pedig ezek a legbiztonságosabb légitársaságok idén.

AMI MÉG ÉRDEKELHET