A legmelegebb vizű tengerpartok fázósaknak

Mert nem mindenki szeret vacogni a hűs óceáni hullámokban...

Fotó: Unsplash

Egy mesés tengerparti nyaraláshoz hozzátartozik a kellemes tengerpart, a jó koktélok és a kádmeleg víz is. Hiába süt azonban csodásan a nap és hiába meleg a levegő, ha a víz olyan hideg, hogy minden porcikánkkal beleborzongunk. Ha tehát biztosra akarsz menni, akkor válassz meleg vizű strandot! De hány fokos az a tengervíz, amit már kellemesnek érzel? Ha szerinted is minimum 26, akkor ez a cikk nagyon hasznos lesz neked!

Jimbaran Beach, Bali

Fotó: Unsplash

Ezen a csodálatos indonéz üdülőhelyen sosem kell attól tartanod, hogy a víz hőmérséklete 26 fok alá csökken, ráadásul ez a nyugodt part tele van hangulatos kis éttermekkel és bárokkal. Akik szeretnek neoprén nélkül szörfözni, a Jimbaran strandon egész évben megtehetik.

Pemba-sziget, Zanzibar

Fotó: Shuterstock

Pemba-sziget Panga ya Watoro Beach nevű partja abszolút képeslapra való, de nem elég, hogy gyönyörű, finom homokos a partja, kellemesen meleg a vize és tiszta is. Egy tanzániai nyaralás egyik állomása lehet ez a csendes partszakasz 28 fokos vízzel, távol a városi nyüzsgéstől.

Playa Tamarindo, Costa Rica

Fotó: Unsplash

Costa Rica ezen partszakasza az aktív turistáknak és a pihenni vágyó utazóknak is nagy kedvence lehet, sőt a nomád és a luxusnyaralás kedvelőinek is ideális. A tenger mindig 27-28 fokos, szuper szörfösöknek és búvároknak is, ráadásul a környéken remek környezetbarát és természetközeli szállásokat lehet találni.

Lanikai Beach, Oahu, Hawaii

Fotó: Unsplash

Nem újdonság, hogy Hawaii egy trópusi paradicsom számtalan homokos parttal és kristálytiszta, langyos vízzel. A strand neve, Lanikai azt jelenti: mennyei óceán. És ennyi talán éppen elég is ahhoz, hogy felkeressük, ha Hawaii-on vakációzunk.

Jumeirah Beach, Dubaj

Fotó: Shutterstock

A Jumeriah Beach nem véletlenül Dubaj legkedveltebb strandja. A város központjában lévő part minden látványossághoz közel van, és télen is kellemes 28 fokos a víz, sőt januárban előfordul, hogy a levegő és a víz hőmérséklete ugyanolyan, így cseppet sem fázunk, amikor befejezzük a lubickolást. Nyáron a Perzsa-öbölben 33 fokos a tenger, a levegő azonban elérheti az embert próbáló 48 fokot is.

Ha érdekelnek a különleges tengerpartok, olvasd el a pink, a fekete és az állatos strandokról szóló cikkeinket is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET