Fedezzük fel a világot ezekkel a filmekkel!

Otthon ragadtunk, de sebaj. Az alábbi mozik nézve is élményszámba mennek, és utazási inspirációnak sem utolsók.

Fotó: Getty Images

Sem síelés, sem trópusi nyaralás, sőt még egy szép, városi adventi vásár sem jut most nekünk, van azonba egy rakás film, amelyekkel töltekezhetünk, amíg újra kinyit a világ.

Igyekeztünk mindenféle témát és érdeklődési kört lefedni, így ajánlunk meglepő gasztrosorozatot, vicces és mégis sokat adó világjáró dokumentumfilmet és egy tragikus hegymászó történetet, amit sosem felejtünk el, ha megnézünk. Veszélyes és furcsa helyekre specializálódott mesélőnk is akad, és egy szép tájakat bemutató, látványos rövidfilmet is felvettünk a listánkra, amely az Egyesül Államok legjobb helyeire repít. Jó szórakozást!

K2: Megérinteni a mennyet

youtu.be

IDFA 2015 | Trailer | K2 - Touching the Sky

„Az ember életében hányszor láthatja a K2 csúcsát?" – hangzik el a filmben, és talán ez az egész dokumentumfilm veleje. A lengyel rendező-operatőr, Eliza Kubarska úgy akart visszamenni az expedícióval a múltjába, hogy „legyen jövője", azaz film formájában szerette volna feldolgozni szülei elvesztését, akik sok másik hegymászóval együtt a K2-n, az úgynevezett Fekete nyár idején egy hegyi viharban hunytak el 1989-ben. A K2: Megérinteni a mennyet forgatása alatt a filmkészítők bejárták azt az útvonalat, ahol a tragédia történt. Megható és nagyon érdekes gondolatok hangzanak el arról, hogy egy gyerek hogyan dolgoz fel egy ilyen tragédiát. Ahogy az is szóba kerül, mennyire emberi az, ha az ember az álmait kergeti, melynek során előfordul néha, hogy bele is hal, és maga után hagyja a szeretteit. A filmet az HBO Go oldalán nézheted meg.

Street Food sorozat

youtu.be

Street Food: Latin America | Official Trailer | Netflix

Akik azt mondják, hogy a főzős műsorok unalmasak, azoknak ezt a sorozatot meg kell mutatni! A Netflix Street Food szériái nemcsak gasztroélményt nyújtanak, de egészen széles rálátást is adnak egy-egy nép kultúrájára, a hétköznapjaikra, a történelmükre, miközben megtudjuk, mit miért esznek és persze hogyan készítik el jellemző fogásaikat. Emellett különleges sorsokat is megismerhetünk, séfek mesélik el, hogyan és miért lettek szakácsok. Érdemes megnézni a Street Food: Latin Americát és a Street Food: Asiát is, melyeket nézve egy problémával szinte biztos, hogy szembesülni fogunk: közben vagy utána muszáj lesz enni valami finomságot.

National Parks Adventure Robert Redforddal

youtu.be

National Parks Adventure Bruce Springsteen Trailer

Ha régóta szeretnéd bejárni Amerika legszebb természeti tájait, ez a film abszolút kedvenc lesz. A Netflixen streamelhető 42 perces filmben Robert Redford a narrátor, ami már önmagában élmény, ami mellé természetesen a képek is zseniálisak, a zenei aláfestésről nem beszélve, amelyre szintén komoly gondot fordítottak az alkotók. Az USA nemzeti parkjait bejáró filmben három utazó szemszögéből ismerhetjük meg az Államok legjobb helyeit, legérdekesebb természeti képződményeit és élővilágát.

A humor világa: Larry Charles Dangerous World of Comedy

youtu.be

Larry Charles’ Dangerous World of Comedy | Official Trailer [HD] | Netflix

Mit jelent a humor? A háborús zónákban is képesek szórakoztatni a humoristák vagy a stand up előadók? Születnek vígjátékok válságban is? Ezt a témát járja körbe a rendező és humorista Larry Charles a Komédia veszélyes világa című sorozatában. Megtudhatjuk, hogy a legszegényebb nyomornegyedekben, a háború sújtotta országokban is van humor – csak ott éppen, a puszta szórakoztatás helyett a túlélés eszközeként szolgál. A kissé provokatív és merész sorozatban rengeteg érdekesség derül ki színes világunkról.

A Dark Tourist a legsötétebb helyekre kalauzol

youtu.be

Dark Tourist | Official Trailer [HD] | Netflix

Van, aki utazáskor nem a legszebb épületekre, a legkékebb tengerre vagy egyéb turistamágnes helyekre kíváncsi, hanem furcsa vagy tragikus emlékű látványosságok után kutat. Ilyen a Dark Tourist, azaz David Ferrier újságíró is, aki sokszor a testi épségét is kockáztatja, hogy veszélyes, meghökkentő helyeket mutasson meg a nézőknek – olyanokat, amelyeket az épeszű turista messze elkerül: találkozik drogmaffiával, forgat háborús övezetben és radioaktív területeken élőkkel is készít interjút.

AMI MÉG ÉRDEKELHET