Top 4 interaktív közlekedési múzeum Magyarországon

Repülők, hajók, mozdonyok – mindannyian rögtön gyerekké változunk, ha beleülhetünk ezekbe a járműmatuzsálemekbe.

Fotó: RepTár

Az utazás története, az eszközök fejlődése, fontos találmányok, ritka járművek, technikai újítások – időutazás és hihetetlenül szórakoztató programok várnak a közlekedési múzeumainkban.

RepTár repülőmúzeum (Szolnok)

Ez a repülési múzeum 2016-ban méltán az év turisztikai attrakciója volt. Tökéletesen felépített park és gazdagon berendezett hangárok várnak, ahol egy egész napot szuperül el lehet tölteni. Mivel több helyszín van, nem kell félni a tumultustól sem: az egyik kisebb hangárban egy kötél- és katonai akadálypálya gondoskodik az izgalmakról, ráadásul egy kiszuperált régi repülőből lenézhetünk az egész pályára. A főépületben kiállított repülők, motorok, rotorok és katapultülések mellett, szimulátorokat próbálhatunk ki, 4D-s moziban élhetjük át a vadászpilóták izgalmát, a kisebbek pedig irányítható terepasztallal játszhatnak. A 4D-s moziba érdemes már érkezéskor bejelentkezni, hogy a nap folyamán biztosan bejussunk, és a pilótaszimulátoroknál is számoljunk némi várakozási idővel. A RepTár bisztrója rendkívül gyors és tiszta (kifejezetten figyelnek erre most, a vírusidőszakban) és minőségi ételeket kóstolhatunk nagy választékban. A park nem csak kiállítóterepként működik, a nagy hangár mögött egy hatalmas, a repülős téma köré épülő játszótér is várja a kicsiket

Cím: 5000 Szolnok, Indóház út 4-6
Információk:
reptar.hu

A szolnoki RepTár az egész családnak izgalmas szórakozás:

Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Facebook


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Facebook


Hajóskanzen (Neszmély)

Fotó: Hajóskanzen

A neszmélyi Hajóskanzen,amely egész Európában kuriózumnak számít, nem a klasszikus értelemben vett múzeum, sokkal inkább aktív, interaktív programot ígér. A Duna-parti telken rendes kikötő üzemel, ezen kívül még kiállított hajók, egy hatalmas játszótér és rendszeresen programok is várják a látogatókat. A skanzen egyik hajója szállásként is működik, így akár egy egész hétvégét is eltölthetünk itt az olyan különleges gőzhajók között, mint a Neszmély és a Zoltán, amelyek ma is csodálatos állapotban vannak.

Cím: 2544 Neszmély, Fő út 129.
Információk:
hajoskanzen.hu

A skanzen képekben:

Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Magyar Vasúttörténeti Park (Budapest)

Fotó: Facebook

A budapesti vasúti múzeumra is szánjunk egy egész napot, mert hatalmas területen terül el és rengeteg látnivalót, kipróbálnivalót tartogat. Az interaktív programok közül ajánljuk a nosztalgia dízelmozdonyos utazást, a csajka sínautót, a hajtányozást, a fordító-korongozást vagy a Vasútmodell házban a mini mozdonymodellek kipróbálását, de a lóvasút és a kerti vasút is izgalmas attrakciók. Az állandó kiállítás mellett pár hetente más-más programokkal is színesítik az élményt, így akár egy ásványbörzét, vagy egy oldtimer show-t is elcsíphetünk. Az aktuális rendezvényekről érdemes a honlapon tájékozódni.

Cím: 1142 Budapest, Tatai út 95.
Információk:
vasuttortenetipark.hu

„Megy a gőzös" galéria

Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook




Lajta Monitor Múzeumhajó (Budapest)

Fotó: Instagram

A páncélos hadihajót a Zoltán Gőzös Alapítvány (a 2009-ben elnyert Európai Uniós pályázati pénzből) az 1887-es állapotának megfelelően újította fel. A Lajta Monitor jelenleg a legrégebbi úszóképes hadihajó az Osztrák-Magyar Monarchia idejéből. A világon több mint kétszáz monitor épült, ezekből összesen hét darab maradt meg valamilyen formában, de ez az egyetlen folyami típusú monitor hadihajó, amely egyébként végigharcolta az első világháborút. Az izgalmas, interaktív hajós múzeum életreszóló élmény nyújt mindenkinek, aki szereti a történelmet, a hajókat, a dunai hajózást. Nemcsak a szép budapesti kilátás miatt érdekes jegyet váltani a hajóra, rengeteg technikai részletet megtudhatunk a hadihajók működéséről és ki is próbálhatunk néhány eszközt.

Információk: lajtahajo.hu

A Lajta Monitor páncélos hajó:

Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook





AMI MÉG ÉRDEKELHET