Hiányzik a strand? – Európa 5 legjobb fedett víziparkja

Ősszel sem kell lemondanunk a csúszdákról, medencékről, pancsolásról.

Fotó: Instagram

Európában beköszöntött az ősz, és tőlünk délebbre is olyan hideg már a tenger és a tavak, hogy nem nagyon lehet a szabadban strandolni. Hogy mégse maradjunk víz nélkül, megmutatjuk, hol lehet nyári élményeket szerezni hideg évszakokban is.

Aqualibi, Belgium

Fotó: Instagram

Az Aqualibi nem csupán egy remek vízi park, mellette van Belgium egyik legjobb vidámparkja (Walibi) is, így akár egy egész hétvégét eltölthetünk a szórakoztató parkban a családdal. Figyelem, októberben még hatalmas halloweeni buli is lesz! A parkok Wavre-ban vannak, nagyjából húsz kilométerre Brüsszeltől, tehát, ha egy brüsszeli hosszú hétvégében gondolkodunk, akkor ideális lehet beiktatni egy csúzdázós napot is.

Tropical Islands Resort, Németország

Fotó: Instagram

A Tropical Island vízi játszótere sokkal szebb és jobb, mint amire egy fedett park esetén számíthatunk, ez ugyanis a világ legnagyobb fedett vízi parkja. A Berlintől (Schönefeld reptértől) kb. harminc kilométerre található Halbében építették fel ezt a komplexumot, ahol a trópusi kupola alatt számos medence mellett kipróbálhatjuk Németország legmagasabb csúszdáját is, valamint egy mesterséges trópusi öblöt, egy lagúnát, mindezt ötvenezer növény ölelésében, egy igazi esőerdőben érezve magunkat. Ha Berlinbe készülsz a közeljövőben, és szeretnél egy kis nyaralás feelinget, itt a helyed, ráadásul a vízi park egy menő szálloda része, így az éjszakával sem lehet gondod.

Aquadome Billund, Dánia

https://www.facebook.com/LalandiaFotó: Facebook

A dániai Billundban áll a Lalandia Aquadome, ami kicsit csupaszabbnak tűnik (bár pálmafák azért itt is vannak elszórtan), mint az előbbi élményparkok, de szórakozásban és attrakciókban itt sincs hiány: a tízezer négyzetméteres gigaparkban van szörfhullám medence, sima hullám élménymedence, csúszdák, örvények, a legkedveltebb azonban a Tornado névre keresztelt csúszda, amin egy négyszemélyes gumicsónakkal lehet lecsúszni. Ha pedig elég volt a pancsolásból, irány Billund egyik izgalmas látványossága, Legoland!

Suntago Waterpark, Lengyelország

Fotó: Instagram

A Suntago vízi vidámpark Közép-Lengyelországban, Wręczában található, mintegy ötven kilométerre délnyugatra Varsótól. A fedett vízi park 18 medencéjével, 32 csúszdájával, 10 szaunájával és luxusfürdőjével (termál is van) tökéletes hely a kikapcsolódásra. Ha egy nyirkos, hűvös őszi napon már mindent megnéztünk Varsóban, zárásképp melegedjünk ebben az oázisban!

Aquaworld, Magyarország

Fotó: Aquaworld

Nem kell elhagynod az országot ahhoz, hogy egy világszínvonalú élményparkban szórakozhass, ugyanis Budapesten is van egy szuper vízi park. Az Aquaworldben könnyen eltölthetünk egy egész napot: 11 óriási csúszdával, hullámmedencével, óriási vízi sétáló labdával, szörfözéssel és búvárkodással. A kisgyerekek számára is tartogat meglepetéseket a hely (gyermekmedencék és játszóterek), de azok sem fognak csalódni, akik spa-élményre vágynak, hiszen az ország legnagyobb szaunavilága is itt várja a melegedni vágyókat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET