Turistaálom: a legbiztonságosabb városok a világon

Ahol nem kell azért aggódnunk, hogy kizsebelnek vagy ellopják a csomagjainkat...

Szingapúr, Marina Bay
Fotó: Unsplash

Sok városi ranglistánk van, az egyikre még Budapest is felkerült mint a 10. legnagyobb közlekedési torlódással küzdő város, a legdrágább és legolcsóbb városokat is felsoroltuk és a világ legnagyobb metropoliszairól is közöltünk már rangsort. Lássuk most, hogy vajon melyik városok tartoznak a legbiztonságosabbak közé?

Fotó: Unpslash

Tokiót bátran felfedezhetjük éjjel is.

Egyáltalán nem mindegy, hogy lelkileg hogyan készülünk fel egy utazásra: ha biztonságos az úti cél, a várakozás és az ottlét is nyugodtabb, nem kell speciális biztosítást kötni, különféle technikákkal kicselezni a zsebeseket és a csalókat, hanem éppen elég, ha élvezzük a hely gasztronómiáját, kultúráját vagy tengerpartját. Ahhoz, hogy egy országot és az ott élők életét jobban megismerjük, szinte elengedhetetlen, hogy este is kimozduljunk. Rengeteg élményről kell lemondanunk, ha egy szép környék veszélyes.

Az EIU-felmérésében (The Economist Intelligence Unit) 60 nagyvárost vizsgáltak 57 szempont szerint, amelyre maximum 100 pontot lehetett kapni. 92 ponttal Japán fővárosa, Tokió (amely egyben a világ legnépesebb városa is 37,3 millió fővel) lett az első. 4 fő területen: digitális-, egészségügyi-, infrastrukturális és személyi biztonság szempontból az első ötben benne volt. Nem először lett aranyérmes a japán főváros, hiszen 2017-ben és 2018-ban is Tokió lett az első.

Fotó: Unsplash

Szingapúr, Marina Bay

A lista alapján Kelet-Ázsia ad otthont a legbiztonságosabb városoknak, hiszen a második helyezett Szingapúr lett. (Úgyhogy ne hagyd ki a világ legjobb bárját, az Atlast!) További keleti városok is vannak a ranglista elején, hiszen Oszaka a bronzérmes és Szöul is benne van a top 10-ben. Meglepő módon csak 2 európai város került be a legjobb 10 közé.

Top 20 legbiztonságosabb város:

  1. Tokió, Japán
  2. Szingapúr
  3. Oszaka, Japán
  4. Amszterdam, Hollandia
  5. Sydney, Ausztrália
  6. Toronto, Kanada
  7. Washington DC., USA
  8. Koppenhága, Dánia
  9. Szöul, Dél-Korea
  10. Melbourne, Ausztrália
  11. Chicago, USA
  12. Stockholm, Svédország
  13. San Francisco, USA
  14. London, Egyesült Királyság
  15. New York, USA
  16. Frankfurt, Németország
  17. Los Angeles, USA
  18. Wellington, Új-Zéland
  19. Zürich, Svájc
  20. Hong Kong

Egy kis ízelítő Szingapúrról, a legdrágább, és egyik legbiztonságosabb városállamról:

youtu.be

Singapore 8K
AMI MÉG ÉRDEKELHET