Megvannak a legbiztonságosabb légitársaságok!

Egy független, átfogó biztonsági és higiéniai adatgyűjtés szerint megvan a TOP 10.

Fotó: Unsplash

Október végén összesítették a több mint 230 légitársaság vizsgálatával készült felmérés adatait. A legnagyobb hangsúlyt arra fektették, mennyire figyel egy-egy cég a tisztaságra és az előírásokra (köztük a sajátjaikra is) a pandémia kapcsán.

Még soha nem volt ilyen körülményes az utazás, amióta létezik modern légi utasszállítás. Az olcsó repülőjegyek és a rengeteg desztináció elkényeztetett bennünket, de 2020 mindent felülírt a turizmusban és a légi közlekedésben. A koronavírus-járvány hullámai, azok tetőzései és az országonként eltérő korlátozások igencsak megnehezítették a légitársaságok működését, nem kizárt, hogy a kisebb cégek tönkre is mennek ebben a krízisben. A nagyobb és bátrabb vállalatok azonban úgy akarnak talpon maradni, hogy javítanak amúgy is színvonalas szolgáltatásaikon. Nagyobb gondot fordítanak arra, hogy megnyerjék az utasokat, hiszen újra bizalmat kell ébreszteni a szkeptikus vagy óvatosabb utazókban.

Fotó: Instagram

Az Emirates utaskísérője így szolgálja fel a vacsorát.

A Safe Travel Barometer szerint idén az Emirates tette a legtöbbet azért, hogy utasai és a személyzete a legnagyobb biztonságban, egészségesen érkezzenek meg úti céljukhoz. A felmérést 26 kritérium alapján végezték, s a fő szempontok között pontozták azt is, hogy a biztonság mellett a kényelem és az utazási élmény is kiemelkedően jó marad-e.

Például az Emirates gépein olyan levegőszűrő filtert használnak, amely 99,97%-ban megszűri a mikrobákat, a port és az allergéneket, valamint a repülés során 2-3 percenként friss, tiszta levegőt áramoltatnak vissza az utastérbe. Az Emirates utasai minden felszállás előtt saját higiéniai táskát kapnak maszkkal, kézfertőtlenítővel és más hasznos, a komfortot is növelő ajándékokkal. Egyébként ez a légitársaság még most, a korlátozások idején is indít Budapestről járatokat, holott nagyon sok cég hónapokra korlátozta vagy leállította a hazánkba érkező repülőgépek indítását. Sőt ők azok akik a légitársaságok között a világon elsőként kínálnak díjmentes COVID-19 biztosítást utasaiknak.

A top 10 legbiztonságosabb légitársaság

1. Emirates (Egyesült Arab Emírségek)

2. Etihad Airways (Egyesült Arab Emírségek)

3. Qatar Airways (Katar)

4. Air China (Kína)

5. Air France (Franciaország)

6. China Southern Airlines (Kína)

7. Delta Airlines (Amerikai Egyesült Államok)

8. Iberia (Spanyolország)

9. Lufthansa (Németország)

10. Oman Air (Omán)

Íme a videó, amiben az Emirates bemutatja, miért is ők kapták a legtöbb pontot:

www.instagram.com

AMI MÉG ÉRDEKELHET