7 fős család 40 nm-en osztozik és utazik

Az 5 gyerekes família több mint egy éve utazgat a full extrás lakóautóban.

Fotó: Instagram

Brittnee és Brentt Proha öt (4 és 13 éves kor közötti) gyerekkel, plusz egy bulldoggal osztja meg szépen és praktikusan elrendezett, egyedi lakóautóját.

A szülők 2018-ban döntöttek úgy, hogy nyakukba veszik a gyerekeket, Helen nevű, öreg bulldogjukat és kissé lepukkant lakókocsijukkal bejárják Amerikát. De hogyan lehet komfortossá tenni egy 40 négyzetméteres lakókocsit egy ekkora családnak?

Nos, Brittnee nagy gonddal, sok tervezéssel, ügyintézéssel tette otthonossá a lakóautót, és szervezte úgy a család életét, hogy egy évig a mozgó lakásukban élhessenek. A szülők úgy döntöttek, hogy átalakítják a lakókocsit, hogy mindannyiuknak legyen benne elég hely, és egy évig kényelemben utazhassanak keresztbe-kasul az Egyesült Államokban – ez egy vissza nem térő alkalom, hogy mindannyian örökre szóló élményekkel tankoljanak fel.

Fotó: Instagram

A „gyerekszobán" is látszik, hogy mennyire praktikusan tervezték meg: mindenkinek jut hely, nagy ágyakban lustálkodhatnak, amely alatt rengeteg tároló van. A gyerekrész az autó hátsó végében kapott helyet, a 13 éves lányuk pedig még egy privát kis kuckót is kapott a galérián.

A lakókocsi belső tere nem nagy, viszont amikor csak az időjárás engedi, egy hatalmas teraszt nyitnak a szabadban, ahol lehet pihenni és játszani is, az „ebédlőhöz" hatalmas szőnyegeket terítenek le odakint, hogy a nagy asztalt és a 2 sörpadot legyen hol felállítani. A lakóautóra 17 ablakot vágtak, hogy a belső helyiség mindig ússzon a természetes fényben, és hogy mindig remek legyen a kilátás a legkülönfélébb természeti szépségekre.

Az anyuka, Brittnee kedvenc helye a nappali, ahol még kandalló is van, most éppen halloweeni díszben. De a teljesen felszerelt konyhát is kedveli, ami indulás előtt szintén ráncfelvarráson esett át.

Fotó: Instagram

A szülők szobája

A szülőknek is lett egy saját hálószobája, amely már maga a luxus Brittnee szerint, ezt volt a legnehezebb úgy berendezni, hogy ne egy kényelmetlen pici fülke legyen, hanem egy igazi háló. A másik nagy kihívás az volt, hogy minden kihasználatlan helyre tárolókat kellett tervezni, ahol minden elfér, amire egy év alatt szükségük lehet. És éppen ez az utazás tanította őket meg arra, hogy milyen szerényen, minimális holmival is kényelmesen és boldogan lehet élni.

Íme, a 7 fős, full extrás lakóautó:

Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


AMI MÉG ÉRDEKELHET