Szervezz és foglalj már most ezekre a különleges helyekre!

Ritka, különleges úti célok, amelyeket időben le kell foglalni, ha el akarsz jutni megcsodálni.

Fotó: Flickr/Brian Hancill

Ki korán kel, aranyat lel. Különösen igaz ez, ha utazásaink során olyan izgalmas élményekre vágyunk, amelyek csak keveseknek adatnak meg.

Az elmúlt időszak ingerszegény közegében felértékelődtek azok a programok, úticélok, amelyek különlegességüknél fogva egy életre szóló élménnyel gazdagítanak bennünket. Az alábbi exkluzív programokért komoly küzdelem folyik: hónapokkal előre szükséges regisztráció, várólisták, sorsolás, esetenként engedélykérés. Az aktuális utazási, belépési és karanténszabályokról mindig időben érdemes tájékozódni!

Sátorral a kanyonban

Fotó: Unslpash

A Colorado-folyó 1,7 milliárd éves kőzetrengetege évi ötmillió turistát vonz. A bátrabbak a Grand Canyon mélyén is sátrat verhetnek, ehhez viszont a nemzeti parkot felügyelő hatóság engedélyére van szükség. A kérelmet az előzetes útitervvel együtt faxon vagy postai úton nyújthatjuk be minimum négy hónappal az utazás előtt. Vigyázat, sivatagi környezetre kell felkészülni!

Skandináv újhullám

Fotó: Facebook

A világ legjobb éttermének kikiáltott koppenhágai Nomába minden hónap elején a három hónappal későbbi időpontokra lehet asztalt foglalni a weboldalukon, és percek alatt elkelnek a helyek. A degusztációs menüsorhoz a séf maga gyűjti az erdei alapanyagokat, gombák, virágok, fenyőrügy és zuzmó is kerül a gasztroturisták tányérjára.

Barlangtúra Vietnámban

Fotó: Flickr/Brian Hancill

A világ legnagyobbjaként számon tartott vietnami Hang Sơn Đoòng (ejtsd: Han Szon Don) barlang hatalmas belső tereit, 80 méter magas cseppköveit, földalatti folyója mentén kialakult dzsungelét mindössze évi ezer utazó fedezheti fel. A január és augusztus között látogatható barlangba most elindított foglalással legkorábban 2022. júniusában lehet lejutni. A négynapos kalandtúrához jó erőnlét szükséges.

Szerzetesek köztársasága

Fotó: Unsplash

Az ortodox kereszténység egyik székhelye, a Görögország északi részén található Athosz-hegyi független szerzetesi köztársaság napi 15–20 turistát fogad, és hónapokkal előbb kérvényezni kell a belépési engedélyt a Thesszalonikiben lévő zarándokhivataltól. A félszigetet nők és gyerekek nem látogathatják.

Hobbifutók álma

Fotó: Facebook

A világ legnagyobb futóversenyére, a New York Marathonra a profik szintidővel jelentkezhetnek, a jövő év január 15. és február 15. között regisztráló hobbifutók közül pedig sorsolással döntik el, ki állhat rajthoz 2022. november első vasárnapján. A metropolisz látványosságai mellett elhaladó versenyt megelőzi egy olimpiákat idéző zászlós felvonulás.

Űrutazás milliárdosoknak

Fotó: Facebook

A 21. század harmadik évtizedében már magánemberek számára is elérhetővé vált a világűr. A Virgin Galactic a jövő év elejétől tervezi beindítani rendszeres járatait, rakétahajtású eszközei a hangsebesség háromszorosával érik el a 85 kilométeres magasságot, s csekély 250 ezer dolláros (75 millió forintos) áron lehet részt venni egy ilyen kalandban. 600 szerencsés gazdag már évekkel ezelőtt regisztrált a reménybeli űrutazásra, hogy megtapasztalhassa a súlytalanságot.


AMI MÉG ÉRDEKELHET