Jön a gyereknap, mutatjuk a programokat!

6 gyereknapi program, amin az egész család jól szórakozik majd!

Fotó: Shutterstock

A legtöbb szülő tudja: nem könnyű lekötni a kicsik figyelmét, de idén szerencsére bőven van miből válogatni, ha gyereknapi programot keresünk.

Budapesti programok

Tűzoltó skanzen és tűzoltó laktanyák

A gyerekek körében gyakran áhított foglalkozás a tűzoltóké. Nos, május 29-én az egész országban megnyitják a hivatásos és az önkéntes tűzoltóságok kapuit, ahol a gyerekek kipróbálhatják, hogyan kell felöltözni a speciális ruhákba, milyen egy szirénázó szerkocsi és még a próbariasztás során is kipróbálhatják magukat – így valódi képet kaphatnak, milyen lehet tűzoltónak lenni. A program ingyenes mindenhol, de 16 órakor zárnak, érdemes sietni! Az Újpesten található Tűzoltó Skanzen pedig igazi kuriózumokkal készül, hiszen itt különleges tűzoltó-járműveket találhatunk, mindegyikre fel is lehet szállni, még egy százéves gőzkocsit is kipróbálhatunk, sőt a tömlővel való locsolásból sem maradunk ki!

További információk itt.

Tárlatvezetés, Magyar Nemzeti Galéria

Aki szeretné, hogy gyermeke minőségi programon venne részt, és játszva bővítené ismereteit, annak érdemes a Magyar Nemzeti Galéria felé vennie az irányt, ugyanis 6-12 éves gyerekeket várnak egy különleges tárlatvezetéssel. Az eseményen természetesen az egész család részt vehet, de érdemes figyelni az időpontra, mert 10:30-tól a 6-10 éves, 11 órától a 8-12 éves gyerekek számára kínálnak tematikus programot, melynek keretében megismerkedhetnek a festmények segítségével a természettel és a táncokkal is. A tárlatvezetés mindössze félórás, így nem kell attól tartanunk, hogy a kicsik ráunnak az információáradatra, ugyanakkor megismerhetik a galéria minden pontját. A program ugyan nem ingyenes, 1000 forint a gyermekjegy, a kísérők viszont 50%-os kedvezménnyel léphetnek be az intézménybe ezen a napon, hogy egy maradandó élménnyel gazdagodjanak.

További információk itt.

Koncertek és előadások, Belvárosi Fesztivál

A BelFeszt ugyan alapvetően felnőtteknek szóló koncertekkel készül, ám ezen a napon a gyerekekre is gondolnak, és délelőtt 10 órakor a Szabadság téren az Alma együttes veszi birtokba a színpadot, majd 11 órakor Kőhalmi Ferenc: Ferenc vagyok bűvész-zenés koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. Délután a Bástya parkban Boka Gábor János vitéz című előadásával készülnek, de az állatbarátok kedvéért lesz állatsimogató, körhinta, valamint a kicsik megismerkedhetnek a régi játékokkal, sőt a jó kézügyességgel rendelkezők élvezni fogják a kézműves foglalkozásokat is. A program ezen a helyszínen is ingyenes!

További információk itt.

Fotó: Shutterstock

Vidéki programok

Darus gyereknap Budaörsön

A darukezelés szintén az egyik legnépszerűbb vágy a gyerekek körében, így valószínűleg nagyon sikere lesz a május 28-ára, szombatra tervezett gyereknapi program, ahol szakképzett személyzet segítségével próbálhatják ki a kicsik, milyen irányítani egy munkagépet. Az országban is egyedülálló programra érdemes felkészülni, ugyanis előzetes jegyvásárlás szükséges, a helyszínen erre már nem lesz lehetőség. Annak sem kell aggódnia, aki a kisebb testvérnek is szeretne kedvezni, ugyanis a munkagépeken kívül a szervezők játszóházzal, ugrálóvárakkal, kézműves sarokkal és arcfestéssel is készülnek.

További információk itt.

Hortobágy, BarangoLÓ

Igazi kalandtúrával várják a családokat a Hortobágyon, a Mátai Ménesben. Sok gyerek imádja a lovakat, számukra kihagyhatatlan ez a lovas hagyományokat bemutató program, ahol valódi tudással gazdagodhatnak, miközben kellemes kikapcsolódásban lehet része az egész családnak. A program során különböző feladatokat is teljesíteniük kell a résztvevőknek, amelyek között szerepel múzeumi program, lóápolási bemutató, látványpatkolás, agyagozás és persze lovaglás is. Erre a programra is előzetes regisztráció szükséges, a férőhelyek száma korlátozott, ám ha sikerül bejutnunk, 3 órás programra készüljünk!

További információk itt.

Szarvas, Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark

Az Állatparkban egész napos programokon vehetünk részt, egészen 17 óráig. Interaktív tanösvényeken sétálhatunk végig, különleges állatsimogatóban ismerkedhetünk a park lakóival, de több mint 50 féle honos állatfajjal is találkozhatunk. A Körös-Maros Nemzeti Park kincseit bemutató állandó kiállítás is tartalmas szórakozást kínál, ahogy a látványetetések is, de válogathatunk a foglalkoztató és fejlesztőjátékok közül is, sőt még egy aszfaltrajzversenyen is részt vehetünk! A bátrabbak élvezni fogják a ragadozó madarak bemutatását, a legvagányabbak pedig még a traktorokat is kipróbálhatják! A belépés állatparki belépőjeggyel lehetséges, de aki további információt szeretne kérni az eseményről, emailben tájékozódhat.

További információk itt.

Szöveg: Szentkuty Nikolett

AMI MÉG ÉRDEKELHET