5 vízipark, amelyeket nemcsak a gyerekek élveznek...

...hanem a felnőttek is alig várják, hogy csobbanjanak, csússzanak, ugráljanak.

Fotó: Getty Images

Az uszodák és a fürdők is zárva voltak hónapokig, most viszont végre szabad a bejárás, tehát indulhat a pancsolás, csúszdázás és egyéb vízi játékok, amelyek miatt alig várjuk a nyarat. Mivel a tavaink egyelőre igencsak hidegek (a Balaton, a Velencei-tó és a Fertő-tó sem éri el a 20 fokot), a legjobb ötlet, ha az igazi nyár berobbanásáig egy vízi-, csúszda- vagy élményparkban strandolunk.

Aquaworld (Budapest)

Fotó: Aquaworld

Budapest talán legjobb vízi parkja és strandja összesen 17 darab bel- és kültéri élményelemmel szórakoztat, többek között 11 csúszdát és 15 medencét találunk az Aquaworldben. Az élményparknak nemcsak az a nagy előnye, hogy Budapesten van, és könnyen megközelíthető, hanem az is, hogy rendkívül tágas. A kinti és a benti rész együtt olyan nagy és olyan sok pihenési és szórakozási lehetőséget rejt, hogy nyugodtan tervezhetünk ide akár egész napos programot is. A létesítményt úgy alakították ki, hogy minden korosztály, pici és nagy gyerek is talál szórakozási lehetőséget, így senki sem fog unatkozni. A felnőttek finn-, bió-, infra- és orosz szaunában, valamint gőzkabinban fújhatják ki magukat két csúszdázás között, az Aquaworld Resort hotelben pedig több napra is megszállhatnak azok, akik Budapesten nyaralnak.

Sonnetherme (az osztrák-magyar határon)

Fotó: Facebook

Ez a lutzmannsburgi hotel és strand kakukktojás a felhozatalban, hiszen hivatalosan Ausztriában van, de ha Zsira felől közelítjük meg, akkor a – nem látható – határtól maximum 10 perc autóval. A Sonnentherme azt is megoldotta, hogy amíg a csemeténk boldogan pancsol, mi a jacuzziból tarthatjuk rajta a szemünket a közvetlen közelből. A rengetegféle csúszda közül a bébik is és a gyorsaságra vágyó tinik, felnőttek is válaszhatnak, ami pedig igazi kuriózum, hogy itt működik a világ leghosszabb VR-szemüveges csúszdája. A 202 méter hosszú Space Twister 7 éves kortól használható, és több virtuális valóság közül is választhatunk a kalandhoz. A kinti részen a bátraknak van medencés mászófal, vízi játékok, ugrótorony, kisvasút, nyuszisimogató, játszótér és folyamatos programok is várják a kicsiket, magyar nyelvű animátorral. Ha szállást foglalnánk, készüljünk fel rá, hogy a termálhotel és a szálloda is egész évben tele van – ez sokat elárul a szolgáltatásaik minőségéről.

Aquaticum (Debrecen)

Fotó: Aquaticum

Egy mediterrán élménycsoda Kelet-Magyarországon, amit semmiképp nem szabad kihagyni. A Hotel Aquaticum vendégei egyenesen átsétálhatnak a fürdőbe, ami rossz idő esetén igazi áldás. A medencekomplexum mellett a hőségimádók a szaunacentrumban élvezkedhetnek, a legfiatalabb vendégek pedig már egészen bébikortól csúszdázhatnak. A fürdő melletti Aquaticum strand az újranyitás után már szintén várja a látogatókat, ahol felmerészkedhetünk többek közt a 12 méter magas toronyból induló 4 óriáscsúszdára is.

AquaCity (Zalaegerszeg)

Fotó: Aquacity

Az AquaCity Vízicsúszda és Élménypark a Gébárti-tó partján helyezkedik el 7,5 hektár területen. Különlegessége az a nagyszámú medence, amellyel a komplexum Közép-Európa legnagyobb víztömegű és vízfelületű (6000 négyzetméter) vízi parkja. Az AquaCityben van az ország legnagyobb hullámmedencéje is, ezen kívül 7 óriáscsúszdán csúszhatunk le, ebből az egyiken, a Kamikázén gyakorlatilag a szabadesést élhetjük át. Van úszógumis csúszás is, amelyen párban lehet siklani, ugyanakkor aki pihenni szeretne, az is megtalálja itt a számításait, hiszen van pezsgőmedence, vízáramlatos „Lassú folyó" és persze a legkisebbeknek bébimedence is, aminek a szélén ücsörögve mi is napozhatunk kicsit. Akik a strandolást össze szeretnék kötni a sportolással, strandröplabda-, strandfoci pálya és egy szabadtéri fitness park közül választhatnak.

Annagora Aquapark (Balatonfüred)

Fotó: Facebook

A balatonfüredi Annagorának nyilván nagyon sok pluszpont jár azért, hogy a Balatonnál van; ez gyakorlatilag egy olyan előny, amit a többi park nem tud behozni. Csodás, nagy parkos területen fekszik, ahol megvan a pihenéshez, piknikezéshez és a napozáshoz szükséges hely is. A strandon 12 csúszda várja a nagyokat, 3 gyerekcsúszda a kicsiket és 2 hullámmedence teszi felejthetetlenné a családi élményt. A vízi parkból nem hiányozhat a wellness részleg illatkamrával, a gőzkabin és a szauna sem. Az Annagora Aquapark június 12-én nyitja meg kapuit, addigra talán tényleg lesz nyár is, és egy egész napot eltölthetünk a parton eső nélkül.

AMI MÉG ÉRDEKELHET