Vintage-körtúra Budapesten

Ha egy Budapestre látogató turistát el szeretnél vinni néhány érdekes üzletbe, ezek közül bátran válogathatsz.

Fotó: Unsplash

A környezettudatosság egyik fő pillére, hogy megfontoltan vásárolunk, ha lehet használtan szerezzük be azokat a tárgyakat, amelyekre szükségünk van és eladjuk, elajándékozzuk, amit már nem szeretnénk használni. Észak-Európában évtizedek óta nagy hagyománya van a városi bolhapiacoknak és vintage boltoknak. Szerencsére nálunk is szaporodnak a menőbbnél menőbb second hand üzletek, amelyekbe akkor is jó betérni, ha nem akarunk feltétlenül shoppingolni, csak nosztalgiáznánk.

LoveBug Vintage

Fotó: Facebook

Kertész Violetta, a LoveBug Vintage shop tulajdonosa mindig saját maga megy beszerezni a bolt kínálatát, vannak bejáratott piacai és megrendelési helyei, ahonnan hétről hétre tudja frissíteni az árut. A kétszintes üzletben (van már webshop is) rengeteg használt ruha, cipő, táska, napszemüveg, ékszer és lakberendezési tárgy vár. Amikor belépsz, hirtelen nem tudod eldönteni, ahogy a hippikorszakba csöppentél vagy a Vissza a jövőbe mozi kellékei közé. A bolt tele van olyan csecsebecsékkel is, amelyek köztül a külföldieknek remek szuvenírt tudnak választani.

Cím: 1027 Budapest, Margit krt. 62. Fsz.

Szerko.budapest

Fotó: Facebook

A Szerko.budapest alapítói szerethető alternatívát kínálnak a rendkívül szennyező fast fashion világ helyett: a vintage cuccokat tudatosan, saját koncepció alapján válogatják ki. Ha valami különleges darabra vágysz, egészen biztosan nem mész haza üres kézzel a Szerkóból, de akkor is nagy élmény az üzletbe látogatni, ha retró darabokat akarsz látni, a 80-as, 90-es évek feltűnő, színes, érdekes mintás darabjaival ugyanis tömve van az üzlet. A showroomon kívül a webshopból is beszerezhetsz ruhákat.

Cím: 1089, Budapest, Üllői út 102.

Szputnyik Shop

Fotó: Facebook

A budapesti vintage-mániások bejáratott helye a belvárosi Szputnyik, amelynek már szintén van webshopja. A boltban egyedi, színes, feltűnő használt ruhák közül válogathatsz, de vannak vicces zoknik, felvarrók, kitűzők és egyéb menő kiegészítők is. A vintage és kortárs divat kedvelői akkor is találnak maguknak ruhákat, kiegészítőket, ha nem szeretik a feltűnő holmikat, de főleg azoknak lesz kincsesbánya, akik az extravagáns darabokra vadásznak. Arról is ejtsünk szót, hogy a bolt mennyire jó helyen van, egy belvárosi séta kihagyhatatlan eleme lehet.

Cím: 1074 Budapest, Dohány utca 20.

Typo Showroom

Fotó: Facebook

Szinten Pesten várja a különleges ruhadarabokra vágyókat a Typo, amely nagy hangsúlyt fektet arra, hogyan válogatja össze a termékeit, érdemes követni Facebookon és Instagramon az üzletet, mert amiket posztolnak az oldalaikon, pár órán belül elkelnek. A retró, vintage és modern dizájn is jellemző az üzlet kínálatára, pontosabban olyan holmikat szerezhetsz náluk, amelyek most is divatosak, de 15-20-30 évvel ezelőtt gyártották, éppen ezért viszont biztosan nem jön veled szembe az utcán ugyanaz a darab. Ami miatt egyedi: profin, modellen fotózzák le a ruhákat, szetteket, így máris el tudod képzelni felvéve.

Cím: 1088 Budapest, Krúdy utca 9.

Ludovika VNTG Shop

Fotó: Facebook

A Ludovikában antik dísztárgyakat, vintage ruhákat és retró különlegességeket találnak azok, akik igazán egyedi környezetben, egy nagyon ízlésesen berendezett üzletben és alaposan kiválogatott termékek között szeretnének válogatni. A belvárosi üzlet közelében rengeteg látványosság, színház, kellemes pub és étterem van – egy őszi esti séta alkalmával érdemes beugrani nézelődni, esetleg a Ludovikában beszerezni az őszi csizmánkat...

Cím: 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u. 15.

AMI MÉG ÉRDEKELHET