Az 5 legdrágább hotelszoba a világon

Nem biztos, hogy a következő nyaralásokat ezekbe tervezzük, de azért érdemes vetni rájuk egy pillantást!

Fotó: Facebook

Van, aki kihoz egy egész hosszú hétvégés vakációt 150 euróból, míg mások egy éjszakai szállást sem oldanak meg 50 ezer euróból. A következő szállások között van olyan, ahol 120 000 euróba kerül egy nap...

Ty Warner Penthouse, Four Seasons – New York

Fotó: Four Seasons

Nem véletlenül hívják New York egyik legmenőbb hoteljének legdrágább lakosztályát penthouse-nak, hiszen a szálloda legfelső emeletén lévő szobákból körpanorámás kilátás nyílik a metropoliszra. Hét évig tartott a teljes szálloda felépítése, és az építkezés 50 millió dollárba került. Az 52 emeletes szálloda penthouse-ában nagyjából 15 millió forintnak megfelelő dollárt kérnek éjszakánként.

The Mark Penthouse, The Mark Hotel – New York

Fotó: The Mark Hotel

A negyedik legdrágább, tetőtéri luxuslakosztály szintén New Yorkban található. A Mark Hotel az Egyesült Államok legnagyobb lakosztályát kínálja éjszakánként 75 000 dollárért, ami kb. 24 millió forint. Ezért az összegért öt hálószobát, hat fürdőszobát, egy hatalmas nappalit és egy nagy tetőteraszt kapunk, amely a Central Parkra néz.

Hotel President Wilson Royal Penthouse – Genf

Fotó: Marriott

A Marriott hálózat svájci szállodájában 76 000 dollár egy éjszaka. A királyi lakosztályból kilátás nyílik a gyönyörű Genfi-tóra és Európa legmagasabb csúcsára, a Mont Blanc-ra. A golyóálló üveggel ellátott lakosztályhoz jár személyi asszisztens, szakács és inas is.

Empathy Suite, The Palms – Las Vegas

Fotó: Facebook

A világ második legdrágább lakosztálya Las Vegasban van. A közel 80 ezer dolláros szálláson pezsgőfürdő és sóbarlang is van, sőt, ha szereted a művészetet, imádnád, hogy a 850 négyzetméteres lakosztályt hat darab Damian Hurst mű díszíti. A szállodából ki sem kell tennünk a lábunkat, hiszen a hotel aljában egy hatalmas kaszinó kapott helyett.

Lover’s Deep Luxury Submarine Hotel – St. Lucia

A világ legdrágább szállásán 136 000 dollárnál is többe kerül egy éjszaka. A Karib-tengerben található St. Luciához közel kikötött hajóhotelben víz alatti élményeket ígérnek, ha kiveszed a legdrágább lakosztály. Igazából egy luxus tengeralattjáróval indulsz az óceán mélyére, ahol egész éjjel az ágyadból figyelheted a tengerben élő állatokat, miközben a kapitány és a szakács minden kívánságodat teljesíti.

AMI MÉG ÉRDEKELHET