5 karácsonyi koktél kizárólag felnőtteknek!

Olyan ünnepi italokat mutatunk, amelyek elegánsak, finomak és pontosan passzolnak a karácsonyi dekorhoz.

Fotó: 123rf

Próbáld ki a következő karácsonyi alkoholos italok egyikét vagy akár mindegyiket szép sorban. A kiválasztott receptek hasonlítanak a klasszikus koktélokra, csak egy kicsit modernebb, változatosabb verziókat mutatunk. Jó kevergetést!

Sós karamellás White Russian

Fotó: 123rf

Ez az elegáns, erős ital ebben a formában desszertkoktél és tökéletes levezetője lehet a karácsonyi vacsorának. Mivel édes, étkezés közben nem jó kortyolgatni, mert eltelít. Két pohár koktélhoz kell: sós karamell szirup vagy öntet, 1 dl tejszín vagy zsíros tej, 2 cl Kahlua, 4 cl vodka, jég. Két old fashioned pohár belső oldalára folyasd a sós karamellt körbe, tegyél a pohárba jeget, öntsd rá a vodkát és a likőrt, keverd meg kanállal, majd a végén óvatosan folyasd rá a tejszínt.

Karácsonyi puncs

Fotó: 123rf

Bár Magyarországon télen a forralt bor a legkedveltebb, most mégis egy amerikai kedvencet mutatunk, a karácsonyi puncsot, ami nem egy meleg ital. Négy adaghoz kell: 3 dl vörösáfonyalé, 2 dl habzóbor, 2 dl cider, 2 dl szénsavas gyömbér, 4 cl rum, narancsszeletek, piros bogyós fagyasztott gyümölcsök és jég. Az elkészítési nagyon egyszerű, egy kancsóba önts bele mindent, keverd egyszer meg és kész is!

Xmas Cosmopolitan

Fotó: 123rf

Egy ütős koktél, ami finom és segít ellazulni a karácsonyi őrületben. Két pohár italhoz szükséged lesz: 2 cl vodkára, 2 dl gránátalma-vörösáfonya lére, 1 cl narancslikőrre, 2 evőkanál friss limelére, 1 lime héjára, jégre. A folyékony összetevőket és a jeget tedd shakerbe és rázd 30 másodpercig. Öntsd ki 2 pohárba és ha szereted a citrusos ízt, reszelj a tetejére limehéjat.

Pezsgő gránát

Fotó: 123rf

Ez egy látványos, könnyű és nagyon finom koktél, amelynek a színei tökéletesen passzolnak a karácsonyi dekorációhoz. Két adag koktélhoz kell: 3 dl gránátalmalé, 2 evőkanál friss gránátalmamag, 2 dl habzóbor vagy pezsgő, friss rozmaringszárak, jég. Egy jégkockatartóban fagyassz le gránátalmalevet, egy long drinkes pohár aljára tegyél gránátalma jégkockákat, 1-2 sima jégkockát, a gránátalma magokat és egy szár rozmaringot, végül öntsd fel habzóborral.

Hópehely koktél

Fotó: Getty Images

Ez a koktél tulajdonképpen egy desszert, amiből nehéz megállni, hogy egy-két pohárnál többet igyunk. Két adag koktélhoz kell: 2-3 mézeskalács vagy spekulatius keksz ledarálva, 4 cl fehércsokoládé likőr, 2 cl rum, 1 cl gyömbér likőr, jég és víz. A koktélos poharat vizezd be, majd mártsd a sütimorzsába. Öntsd bele a shakerbe az alkoholos italokat és a jeget. Ha jól lehűlt és összekeveredett, akkor öntsd a díszített pohárba és kínálj mellé süteményt.

AMI MÉG ÉRDEKELHET