5 ingyenes program decemberre Budapesten

Igen, létezik ilyen, mutatjuk is hogy merre indulj.

Fotó: Facebook

Ingyenes korcsolyázás élő zenével, kézműveskedés és a zsonglőrműsor, fényfestés Budapest egyik legszebb épületén. Szinte minden napra jut valami szép látvány és érdekesség.

Karácsonyi Varázs(liget)

Fotó: Facebook

A Varázsliget programsorozat 2021. december 10. és 2022. január 2. között ingyenes programokkal várja a kicsiket és a családjaikat. A Városligetben, a Vajdahunyad várnál lévő rendezvények között olyan ünnepi foglalkozások vannak, mint tündérpálca vagy tündérszárny készítés, de van ingyenes körhinta, zsonglőrmutatványok és más műsorok is.

Fényárban suhanni

Rengeteg budapesti tömegközlekedési járat pompázik karácsonyi fényárban: villamosok, trolik, buszok, a fogaskerekű és egyes HÉV-járatok. Érdemes úgy tervezni egy városi sétát, hogy meglessük a járatokat vagy éppen azzal utazzunk egyet. A következő táblázaton követheted nyomon, hogy a BKK melyik villamost mikor öltözteti fel ünnepi díszbe. Ha nagyobb kirándulást tervezel, akkor érdemes a feldíszített fogaskerekűvel is felmenni a Budai hegyekbe.

Fényfestés a Bazilikán

Fotó: adventbazilika.huSzent István Bazilika

Ahogy már írtuk, idén is az Adventi ünnep a Bazilikánál rendezvény lett az év legszebb európai adventi vására, ami nem is csoda, hiszen csodás környezetben andaloghatunk a bódék között forralt borunkat szorongatva, az ingyenesen látogatható rendezvényt pedig egy különleges fényfestéssel tették még ünnepibbé: minden nap sötétedés után, fél öttől színes minták borítják a Szent István-bazilika homlokzatát.

Csodáld meg a Citadelláról a téli Budapestet!

Fotó: Getty Images

A Gellért-hegy tetején található erődnek készült építmény ma az egyik legjobb budapesti kilátó. Minden évszakban jó ötlet egyszer felsétálni, körbenézni, beazonosítani a legszebb fővárosi épületeinket. Ha decemberben merészkedsz fel a hegyre, akkor jól öltözz fel és vegyél olyan cipőt, ami csúszós úton is biztonságos.

Korcsolyázás a MÜPÁ-nál

Fotó: Facebook

És az nem minden, hogy ingyenes a korcsolyapálya, ráaádusl élő zenét hallgathatunk sportolás közben, a MÜPA jégpályájánál lévő színpadon ugyanis minden nap valami műsor vár. A pálya hétköznap 14:00 – 20:00 között van nyitva, hétvégén és a téli szünet ideje alatt 10:00 – 20:00 óra között látogatható, kizárólag december 24-én lesz zárva.


AMI MÉG ÉRDEKELHET