Mit csináljunk augusztus 20-án?

Szombat és nemzeti ünnep, lássuk, mi vár bennünket a fővárosban!

Fotó: Shutterstock

Adunk néhány tippet, mivel töltsd a szabadnapot az esti tüzijátékig.

Kenyérlelke fesztivál

Augusztus 20. nemcsak az államalapítás ünnepe, hanem az új kenyéré is – ezt se felejtsük el ma. A hagyományos kenyérsütők fesztiválját már nyolcadik alkalommal szervezik meg. A MOMkultban tehát összegyűlnek a profi és amatőr pékek, hogy a 2022 első lisztjeiből készült kenyereit, cipóit, bagettjeit megkóstolják és akár tapasztalatokról is beszélgessenek. Kóstolni ér!

Utcazene fesztivál és food truck show

A Veszprémi Utcazene Fesztivál és a város legmenőbb food truckjai beköltöznek a belvárosba. A Szabadság téren a Szent István napi program keretében augusztus 19-21. között akár minden nap megtömhetjük a pocakunkat különféle finomságokkal, és minden délutántól késő estig hallgathatjuk a koncerteket.

Panoráma Classical

Augusztus 19. és 21. között Budapest egyik legszebb helyén, a Filozófusok kertjében a magyar klasszikus zene dallamait hallgathatjuk csodás kilátással, kényelmesen pokrócokon, babzsákok elnyúlva. „A Panoráma Classical célja Magyarország komolyzenei életének méltó módon történő bemutatása. A páratlan és meghitt élőzenei élmény helyszínét a Filozófusok kertjébe tervezett nyitott színpad szolgáltatja" – írják a program szervezői.

Mesterségek Ünnepe

Illusztráció: Facebook

Budapest egyik leghangulatosabb és legünnepibb programja régóta a Mesterségek Ünnepe, az idei, 36. vásárt augusztus 19-21. között a Budai Vár Polgárvárosi részén rendezik meg. Tehát a Táncsics Mihály utcában, a Szentháromság parkban, a Tárnok utcában, a Dísz téren és a Tóth Árpád sétánynak a Korona cukrászda és a Szentháromság utca közötti szakaszán keressétek a portékákat, műalkotásokat, műsorokat!

Ünnep a Városligetben

Kulturális programokra készülnek a ligetben a szervezők, és főleg családoknak kedvező a kínálat: a Vajdahunyad vára környékén érdemes keresgélni a mutatványosokat, a TánCirkuszt, az óriás bábok előadását. A Varázslatos Mesék birodalmában mesekiállítás, cirkuszi játszóház, tekergőtér és előadások várják a kicsiket, a régi vásárok világába pedig a Varázs Várban kóstolhatunk bele. A Városliget még rengeteg programot ígér, ebben a cikkben összeszedtük a legjobbakat.

TIPP: TÖLTSD LE A SZENT ISTVÁN NAP APPOT!

Az ingyenesen letölthető mobilalkalmazásban az ünnepségsorozat összes programját, fellépőit, helyszíneket és a rendezvénnyel kapcsolatos híreket is elérheted a Szent István Nap hivatalos mobilapplikációjában. A Magyar Turisztikai Ügynökség appjában látod a hétvége összes programlehetőségét és rá is szűrhetsz arra, ami érdekel.

AMI MÉG ÉRDEKELHET