5 izgalmas februári program

Lesz farsang, fánk, kolbász, forralt bor és sok-sok muzsika.

Fotó: Shutterstock

Megmutatjuk, merre indulj mulatni, szórakozni, enni-inni, hogy gyorsabban teljenek a hideg évszak utolsó napjai.

Fonyódi Kolbászfesztivál, Fonyód 2023.02.10-12.

Határozottan ez a téli Balaton legkiemelkedőbb programja. Itt aztán minden a magyarok egyik nagy kedvencéről, a kolbászról szól. Mit kóstolhatunk a helyszínen? Isteni sajtkülönlegességeket, minőségi mangalica termékeket, békéscsabai házi szárazkolbászokat és szalámikat, különleges töltelékárukat és természetesen balatoni borokat. Nem csak kóstolhatunk, de kedvünkre vásárolhatunk is a portékákból. Édesség is lesz bőven: többek közt rétes és erdélyi kürtöskalács. Szombaton a RIO buli zenekar és Dévényi Tibi bácsi lép fel, de ott lesz Nagy Feró, Kollányi Zsuzsi és Nagy Adri is. Vasárnap Dj Dominique gondoskodik a fergeteges buliról, de megannyi más program is vár ránk a házias falatok mellett.

Még több infó: kolbaszfesztival.info

Farsang a Várkert Bazárban, Budapest 2023.02.12.

A gyerekek garantáltan imádni fogják ezt a mókát, hiszen a kézműves asztaloknál készíthetnek álarcot többféle mintával, maszkot gipszszalagból, amit aztán még ki is festhetnek vagy akár busóálarcot és barokk papírszínházat is alkothatnak, de aki inkább interaktív játékra vágyik, az sem fog unatkozni. Arcfestéssel, jelmezversennyel, koncertekkel, bábelőadással, pompás fánkokkal várják a gyerekeket és szüleiket.

Még több infó: varkertbazar.hu

Fotó: Shutterstock

15. Országos Farsangi Fánkfesztivál, Nagykanizsa 2023.02.17-18.

Aki a fánkot szereti, rossz ember nem lehet. Aki pedig még egy fánksütő fesztiválra is ellátogat, az minden bizonnyal szereti az édességet. A fesztivál szervezői arra hivatottak, hogy bebizonyítsák a nagyérdeműnek, hogy ezt az ízletes népi ételt többféle módon el lehet készíteni, és sok település, falu háziasszonyai még mindig remekelnek ebben. Ha már fánk, akkor farsang is! Szombaton 11 órakor jelmezes felvonulást tartanak, majd rövidesen meghallgathatjuk a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar repertoárját. Ugyanezen a napon lesz még gasztronómiai verseny, fánkkóstolás és vásár, megannyi kulturális program, sőt farsangi jelmezes, latin bál is. A program sztárvendége Tabáni István.

Még több infó: farsangifankfesztival.hu

Asszonyfarsang, Hévíz 2023.02.18.

A Hévízi Termelői Piacon 10 órakor beindul a buli! A remek hangulat garantált: lesz közös dalolás, tánc, illatozó forralt bor, ütős pálinkák és persze a megunhatatlan szalagos fánk. Továbbá a szervezők fánkversenyt, farsangi király és királynőválasztást és jelmezversenyt is rendeznek. A zenét a Zalaapáti Harmonika Zenekar szolgáltatja. Ha pedig már Hévízen járunk, sétáljunk egy nagyot a melegvizű tó körül, illetve a Rákóczi utcán, ami teljes hosszában sétáló utcaként funkcionál.

Még több infó: heviz.hu

VII. Indoor Sörfesztivál, Budapest 2023.02.24-25.

Fotó: Shutterstock

Tél ide vagy oda, a sörnek mindig van a helye az életünkben, és február közepén korlátlan sörkóstolásban lehet részünk a fővárosi Hotel Marriottban. Mindkét napon Katona Csaba, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének történésze szolgál kultúrtörténeti adalékokkal, illetve tart sörivó versenyeket. A különleges italok mellé természetesen hasonlóan finom ételek dukálnak, sőt a kóstoló kehellyel annyi kis- és nagyüzemi sörkülönlegességet ízlelhetünk meg, amennyit csak szeretnénk. A sörvacsora ára: 19 990 Ft, ami tartalmazza a napijegyet. A helyszíni napijegy ára: 12.990 Ft – korlátlan sörkóstolással és egy ajándék kehellyel.

Még több infó: indoorsorfeszt.hu

Szöveg: Sinkó Edit

AMI MÉG ÉRDEKELHET