Nászutasok álma: 5 bérelhető magánsziget

Nem egyszerű most esküvőt szervezni, de segítünk, különleges, elzárt helyeket találni.

Fotó: Unsplash

Ne csak ruhát vagy old timert kölcsönözzünk ki a nagy napra, hanem egy egész szigetet a nászútra! Az Airbnb-n egyre népszerűbbek az elzárt, privát szállások, partszakaszok, melyek közül most 5 szigetet mutatunk meg.

Először is: bárhova indulunk is a világon, mindig tájékozódjunk a célország aktuális korlátozásairól, koronavírus elleni védekezésükről, hogy mit lehet és mit nem, milyen papírok, igazolások, oltások szükségesek, ha turistaként érkezünk. A szabályok betartása mellett arra is figyeljünk, milyen egészségbiztosítás kell ahhoz, hogy baj esetén ellássanak bennünket – igaz, ezek az előkészületek nem épp romantikus elfoglaltságok a nászút előtt, de ha tökéletes biztonságban szeretnénk érezni magunkat, akkor érdemes időt fordítani a fentiekre. Viszont mindezen előkészületek igencsak megérik, hiszen egy-egy exkluzív, privát sziget nem kerül többe, mint egy zsúfolt tengerparton található luxusszálloda nászutas lakosztálya, az élmény viszont határozottan más dimenzió. Igaz, az ellátást külön meg kell szervezni, hogy totális kényeztetésben teljen a magán szigeten töltött vakáció, de hát ennél nagyobb bajunk soha ne legyen!

Urraca Eco-Lodge (Panama)

Bár az Airbnb mostanában kicsit kiszorult az életünkből, még mindig van és működik. Például ezeket a csodás panamai ökobungalókat is kibérelhetjük az online szálláskeresőn keresztül. A tengerre épült kis házikókat külön-külön vagy együtt is kivehetjük, összesen 24 fő lelhet itt szállásra. A mangroveszigeten cölöpökön állnak a bungalók, tehát teljes mértékben a természet vesz körül bennünket.

Fotó: Urraca Private Island


Fotó: Urraca Private Island


Fotó: Urraca Private Island


Fotó: Urraca Private Island


Old House Cay (Hilton Head Island, Dél-Karolina, USA)

A három szigetkéből álló szigetcsoport egyikén áll ez a tipikus déli stílusban épült ház, amelyben hat vendég fér el kényelmesen, három külön hálószobában elszállásolva. A mocsár szélén található családi házhoz csak csónakkal lehet eljutni, a környék teljesen csendes, kizárólag magánszigetek vannak a szomszédságban, így kizárt, hogy a természet hangjain kívül bármi mást hallanánk itt. A horgászás, kajakozás, csónakázás szerelmeseinek ez lehet a tökéletes búvóhely.

Fotó: Private Islands of Old House Cay


Fotó: Private Islands of Old House Cay


Fotó: Private Islands of Old House Cay


Fotó: Private Islands of Old House Cay


Bird Island atoll (Stann Creek, Belize)

Pár napra a miénk lehet egy egész korallzátony Belize-ben. Türkizkék víz, csodálatos élővilág, az év majdnem minden napján ragyogó napsütés és, ami a legjobb: nincs tömeg, hiszen a szárazföldről szabad szemmel nem is látható itt az ember. Négy hálószobával és három fürdővel ez a sziget (ház) nyolc vendég elszállásolására alkalmas, így tökéletes menedéket kínál házaspároknak vagy kisebb baráti társaságoknak, gyerekes családoknak.

Fotó: Bird Island atoll


Fotó: Bird Island atoll


Fotó: Bird Island atoll


Fotó: Bird Island atoll


Tagomago Island Resort (Ibiza, Spanyolország)

Az ötszobás luxusvilla 40 perces motorcsónak útra van az ibizai reptértől. Ibiza partjaitól 900 méterre található Tagomago-sziget, ahova a leggazdagabb vendégek akár helikopterrel is érkezhetnek, hiszen a 60 hektáros területen leszállópálya is helyet kapott, ezen kívül medence, személyzet, séf és teljes ellátás is tartozik a szálláshoz. Bérelhetünk jachtot is a szigethez, de maga a szigetbérlés jacht nélkül, hét éjszakára nagyjából 28 millió forint.

Fotó: Elegant Resorts


Fotó: Elegant Resorts


Fotó: Elegant Resorts


Fotó: Elegant Resorts


Hideaway Caye (Stann Creek, Belize)

Még egy Karib-tengeri mangrovesziget, ahol csodás magányban telhet a nászút. Ehhez a kicsi, egyszobás házhoz kapunk kajakot, sznorkelfelszerelést és SUP deszkát, tehát az utolsó centiméterig felfedezhetjük és kiélvezhetjük a korallzátonyt. Az ételeket és az italokat a nap folyamán a szigeten lévő bárban szolgálja fel a személyzet. Igazi paradicsom az olyan szerelmeseknek, akik tényleg csak egymás társaságára vágynak, és a közös hobbijuk a természet felfedezése.

Fotó: Hideaway Caye


Fotó: Hideaway Caye


Fotó: Hideaway Caye


Fotó: Hideaway Caye


AMI MÉG ÉRDEKELHET