5 bájos német kisváros, ami megér egy hétvégi kiruccanást

Mintha mesevilágba csöppenne az ember ezeken a helyeken.

Fotó: Shutterstock

Hogy miért kedvelik a turisták évről évre Németországot? Biztonságos, tiszta, rengeteg programot, látnivalót kínál, a kulturális kincsei kifogyhatatlanok és kiszámítható. Sokan szeretik a történelmi helyszíneket és a német precizitást (garantáltan azt kapod, amire befizetsz), de nézzük, milyen, ha nem egy nagyvárosban töltjük az időt, hanem kicsit elszakadunk onnan és mesebeli helyeket fedezünk fel.

Quedlinburg

Fotó: Shutterstock

A 10. században alapított Quedlinburg Németország egyik legrégebbi és legjobb állapotban fennmaradt városa. Lipcsétől és Hannovertől is nagyjából ugyanolyan távolságra található, és az egész középkori város az UNESCO Világörökség része. Több mint 2000 favázas ház áll az óvárosban, no és ott van még a 12. századi Szent Szerváciusz templom is, amit érdemes megnézni. A város tulajdonképpen egy élő múzeum nagyon gazdag, 1000 éves történelemmel.

Cochem

Fotó: Shutterstock

Az ötezres község a Rajna-vidéki Pfalz tartományban található, ahova nemcsak a csodás panoráma, hanem a remek borok miatt is érdemes ide ellátogatni. A Mosel folyó völgyének egyik legszebb része, ahol a Cochemet a folyó jobb partján fekvő Cond településsel híd köti össze. A középkori városnak különleges hangulatot ad a dombon magasodó Cochem-vár, amelyet 1072-ben építettek, majd a franciák 1689-ben lerombolták, végül pedig 1869-1877 között helyreállították.

Görlitz

Fotó: Shutterstock

Nem csoda, ha ismerős ez a szászországi városka, hiszen több híres hollywoodi filmet is forgattak itt: például a Becstelen brigantikat, A felolvasót és a The Grand Budapest Hotelt. A hely érdekessége, hogy a Neisse folyó nyugati oldalán terül el, míg a folyó másik oldalán már Zgorzelec város, azaz Lengyelország található. A település egyébként közel van Drezdához, tehát, ha ott járunk, akkor érdemes egy délutánt Görlitzre, és a csodás óvárosára szánni.

Rothenburg ob der Tauber

Fotó: Shutterstock

A bajor kisváros évente több millió turistát vonzott már eddig is, hogy jó állapotban lévő óvárosában Insta-kompatibilis, látványos képeket készítsenek a. A színes favázas házak talán itt a leglátványosabbak, emelkedős kis utcái a mi Budai várunkra hasonlítanak, persze ugyanúgy vannak szuveníreket árusító üzletek és kedves kis vendéglátóhelyek is, hogy a turisták ne csak szelfizzenek.

Bacharach

Fotó: Shutterstock

Ez a Rajna menti 2000 fős település főleg borairól híres – ahogy az a képen is látszik, egészen a városig belógnak a szőlőültetvények. A középkori város hangulatát és építészetét tökéletesen megőrizték, a faházak és az eredeti cégérek azonnal visszarepítenek az időben, és ha kedvünk tartja, akkor olyan lakomát is tarthatunk mint 500 évvel ezelőtt az ott élők. Ha pedig igazán autentikus szállást szeretnél, akkor a dombtetőn lévő középkori kastélyban (Burg Stahleck) is aludhatsz, amely youth hostelként működik.

AMI MÉG ÉRDEKELHET