Családi programok adrenalin-imádóknak

Attól, hogy kint már csak 12 fok van, nem kell otthon kuksolni. Keressünk izgalmakat!

Fotó: Facebook

Ha a család legkisebbjeit még nem nyűgözi le a természet szépsége és mindig kell akciót vinni a hétvégbe, akkor íme az ajánlatunk!

Oxygen Adrenalin Park a Kékes mellett

Fotó: Facebook

Egy napig is sorolhatnánk, mennyi mindent lehet csinálni a Mátrában, de ennek nagy részét a Oxygen Adrenalin Park szolgáltatásai tennék ki. Ha meg szeretnénk nézni a Kékesről, milyen az őszi táj, akkor kössük össze a kirándulást a gyerekek kedvéért egy kalandparkozással, ahol a legkisebbektől a felnőttekig mindenki talál magának szórakoztató elemeket: van bobpálya, kanopi, paintball-célbalövés, 360 fokos hinta, erdei labirintus, eurobungy, libegő, óriáshinta, hajtány, trükkös kerékpár és még rengeteg dolog, amit ki kell próbálni!

VR vidámpark ninjáknak és dinóvadászoknak

Fotó: Facebook

„Az Európában is egyedülálló VR Vidámparkban 2000 négyzetméteren, 3 szinten várjuk látogatóinkat, akik egy speciális felszerelés segítségével ismerhetnek meg különböző világokat" – írja magáról ez a különleges budapesti hely, ahol olyan élményben lehet részünk, mint előtte soha. A fővárosi szórakoztató centrumban a virtuálisvalóság-élmény – mint fogalom – helyére kerül. A VR Vidámparkban több program, azaz téma közül is választhatunk és van Cyberpunk nevű VR szabadulószoba is. A témák között találunk videójátékból átültetett virtuális valóságot, klasszikus vidámparki élményt, egyiptomi misztikus kalandot vagy akár dinószafarit. Egy ilyen adrenalinbomba után érdemes kiszellőztetni a fejünket egy nagy Duna-parti sétával.

Paintball háború

Fotó: Facebook

Ma már nagyon sok helyen lehet paintballozoni, de érdemes olyan helyet választani, ahol a háború előtt vagy után tudunk még programot csinálni, vagy esetleg csak pihenni és a szép tájat bámulni. Ilyen hely a szentendrei Pannon Paintball, ahol a paintball mellett kipróbálhatjuk az airsoftot (harci játék élethű fegyverek replikáival, a találat nem fáj annyira, mint a paintballnál) is. A festéklövészet Szentendrén egy volt orosz laktanyában zajlik, ahol rengeteg, összesen 8 pálya közül választhatunk. Mivel 6 főtől indulnak csoportok, érdemes barátokat vagy a tágabb családot is beszervezni egy kis játékra.

Familypark közel a határhoz

Fotó: Facebook

Burgenlandot sok természeti szépsége mellett emiatt a vidámpark miatt is érdemes beiktatni az őszi programok közé. Ez az osztrák szórakoztató park a kicsi totyogóktól a legbátrabb felnőttekig mindenkit elszórakoztat egy napig. Ráadásul a belépővel rengeteg helyre felülhetünk, nem kell minden egyes attrakcióhoz zsetont váltani. A Familyparkban minden gyerek- és családbarát (beleértve az éttermet és a mosdókat is), és most Halloween alkalmából különleges, „szörnyen" ijesztő díszekkel és meglepetésekkel készülnek. A halloweeni program olyan kedvelt, hogy az október 22. és november 11. közötti időszakra előre kell helyet foglalni magunknak. A szentmargitbányai (a magyar határhoz közeli) parkban átélt kaland örök élményt jelentenek majd.

Barlangtúrák Budapest alatt

Fotó: Facebook

„Barlangtúráink ún. kúszós-mászós overálos barlangtúrák, ahol a résztvevők a barlangot eredeti állapotában (nem betonjárdán és reflektorokkal kivilágítva) tekinthetik meg, barlangi szakvezetők segítségével" – írják a szervezők a barlangaszat.hu oldalon. A családi barlangászáshoz kell a gyerekeknek szülői hozzájáruló nyilatkozat, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne mindenki biztonságban. Ha kíváncsiak vagyunk hazánk leghosszabb barlanglabirintusára, akkor a több mint 30 km hosszú Pál-völgyi-labirintusrendszerbe kell lemászni, védőfelszerelést a barlangban kapunk. Ha marad mindenkiben erő a sok izgalom után, akkor érdemes még egyet forralt borozni és teázni a Budai-hegység erdeiben.

AMI MÉG ÉRDEKELHET