40 akadálymentes úti cél fogyatékossággal élő kalandoroknak

Az akadálymentes utazás, felfedezés és élményszerzés mindenkinek jár – ebben segít egy utazási oldal.

Fotó: Wheel the World

Az utazás valóságos kihívás lehet a fogyatékossággal élők számára, de a Wheel the World honlap megalkotói azt remélik, hogy új lehetőségeket nyithatnak számukra.

A Wheel the World utazási oldal már 2018-as alapítása óta megbízható információforrássá vált az olyan idősek és fogyatékossággal élők számára, akik világot szeretnének látni. A weblap most jelentős átalakuláson esett át, így a felhasználók személyre szabhatják saját profiljukat, amelyek alapján a sajátos igényeiket kielégítő utazási ajánlatokat kapnak – szálláshelyeket, rövidebb tevékenységeket és többnapos túrákat is – több mint 50 úti cél közül választva. A lehetőségek nagyon részletesek, magukba foglalva a kerekesszékkel való megközelíthetőséget, a különleges szállítási és átszállási követelményeket, a Braille-jelzéseket, az adaptív felszerelések elérhetőségét, az épület bejáratának sajátosságát, az ágy magasságát és a különleges szobaigényeket.

Személyre szabott világjárás

Fotó: Wheel the World

A honlap készítői munkatársaik révén gyűjtik össze az információkat, akik rögzítik a konkrét tudnivalókat a Wheel the World alkalmazásban. „Az önkénteseinknek köszönhetően a legrészletesebb és legfrissebb akadálymentesítési információk állnak rendelkezésünkre – nyilatkozta a cég társalapítója, Camilo Navarro. – Hatalmas előny a fogyatékossággal élő utazóknak, hogy ilyen könnyen elérhetők ezek az információk. Amíg a múltban órákba került volna ezek felkutatása, most csupán néhány percet vesz igénybe."

Nincs lehetetlen

Fotó: Wheel the World

A Wheel the World oldalt a kaliforniai Berkeley Egyetem diákjainak egy csoportja hozta létre, akiknek akkor támadt az ötlete, amikor egy speciális kerekesszékre gyűjtöttek, amelyet egy autóbalesetet szenvedett barátjuknak szántak, hogy velük tarthasson a chilei Torres del Paine Nemzeti Parkba tervezett kirándulásra. A cég azóta több mint tíz ország fogyatékossággal élő utazóinak ezreit segítette több mint 40 úticél felkeresésében, a Machu Picchura feljutó kerekesszékeseket is beleértve.

Most azt remélik, hogy az új honlapon tovább bővíthetik a kínálatot.

„Weboldalunk olyan felhasználói élményt nyújt, amely az utazók igényeire összpontosít, és kiterjedt információkat nyújt annak érdekében, hogy az idősek és a fogyatékossággal élők magabiztosan utazhassanak" – tette hozzá egy másik társ-alapító, Alvaro Silberstein.

Ilyen a Wheel the Worlddel utazni:

youtu.be

Accessible Travel - Wheel the World
AMI MÉG ÉRDEKELHET