3 különleges vadászház Magyarországon​

Hangulatos szállások és őszi élmények az egész családnak.

Fotó: Shutterstock

A természetkedvelők egyöntetűen állítják: a magyar erdők ősszel a legszebbek, legizgalmasabbak. Már nincs rekkenő hőség, sem pedig farkasordító hideg, a hőmérséklet tehát pont ideális egy nagy sétához, túrához. Ami után nincs is jobb, mint este bekuckózni egy cserépkályha vagy kandalló mellé egy forró itallal a kezünkben. Egyre többen ismerkednek a vadászattal, de aki távol érzi magától ezt a műfajt, az is szívesen tölti az éjszakát egy autentikus vadászházban, amelyek közül most néhányat meg is mutatunk.

Öreg Erdész Vendégház

Fotó: Facebook

A Magas-Bakony nyugati lankáira épült ház Csehbánya szélén fekszik, egy évszázados bükkerdő ölelésében. A vendégház gyönyörűen megőrizte a több mint százéves épület jellegzetességit, a tulajdonosok igyekeztek az eredeti miliő megtartásával a mai kényelmi elvárásoknak megfelelően modernizálni a házat. Az erkélyek, lépcsők és az egyedi tölgybútorok faragásai a Székelyföld népművészeti mintáit tükrözik egy onnan származó fafaragó mester keze nyomán. A kétszobás apartmanok tökéletes pihenést ígérnek pároknak, családoknak, baráti társaságoknak. A teraszon elhelyezett 9 fős dézsafürdő a hely igazi kuriózuma, amely minden évszakban várja a vendégeket, vízét fával fűtik. A csodás erdei környezet tökéletes kirándulóhely, amit akár a vendégház udvarán álló, idős erdőjáró autóval is felfedezhetünk. A gazdasági udvar, a békésen legelésző állatok azonnal kiemelnek minket a városi őrületből, és ha szeretnénk, akár minden este bográcsozhatunk, grillezhetünk a kertben, vagy izgalmas vadászatra is indulhatunk a környező erdőben.

Cím: 8445 Csehbánya, Újtelep utca 26.

Nagyoroszi Wenckheim Vadászház

Fotó: weckheim.hu

A Börzsöny belsejében, 600 méterrel a tengerszint felett vár minket ez az 1905-ben épült impozáns Wenckheim vadászkastély, amelyet gr. Berchtold Miklós építtetett, és 1910-1911 között nyerte el jelenlegi külsejét. A gróf halála után Wenckheim József báró kezébe került a birtok, akiről azt kell tudni, hogy a vadászat szerelmeseként 1930-ban még egy repülőteret is építtetett magának a kastély feletti 617 méter magas platón, hogy háromüléses, angol sport magánrepülőgépével egészen közel landolhasson. A korhű stílusban helyreállított és felújított vendégház jelenleg is fogad vendégeket, 7 darab kétágyas, illetve 1 darab háromágyas szobájában. Kár lenne kihagyni a börzsönyi erdőt, ahol a gímszarvas-, muflon-, őz- és vaddisznóállomány vadászélményekben is gazdag kikapcsolódást, aktív pihenést biztosít a ház vendégei számára. A vadászaton kívül vezetett erdei túrákra, csoportos kirándulásokra, vadmegfigyelésre, természet- és vadállatfotózásra, lovas kocsizásra vagy lovaglásra is lehetőség van.

Cím: 2643 Diósjenői Erdészet; Nagyoroszi külterület

Németbányai Vadászház

Fotó: magyarmezogazdasag.hu

A Nyugat-Bakony hegyláncai között megbúvó németbányai vadászházat 1933-ban Dobó Jenő erdőgondnok tervezte és építtette. 1971-ig számos vendéget fogadott a ház, míg egyik nap porig nem égett. Helyére egy új erdész-vadászházat épített az erdőgazdaság, eredeti funkcióját ma is tökéletesen betölti. A családias szálláshelyen 4 darab kétágyas szobát lehet foglalni, önálló konyhával. A ház körül kitűnő túra- és kerékpárutak találhatóak, a kirándulók pedig számos túraútvonal közül válogathatnak. Érdemes felkeresni a közelben található bakonyjákói kézművesházat, illetve autóval a 20 km-re található Pápa műemlék-együttesét. A kertben grillezési lehetőség, bográcshely várja a vendégeket, a közelben pedig horgászatra is van lehetőség.

Cím: 8581 Németbánya, Fő tér 3.

AMI MÉG ÉRDEKELHET