Végre újra Utazás kiállítás!

Már két éve nem volt a járvány miatt utazási expo, de most újra tobzódhatunk.

Fotó: Unsplash

2022-ben (44. alkalommal) végre újra lesz kiállítás, méghozzá igen nagy volumenű. Lássuk, mire számíthatunk a március 3-án kezdődő eseményen!

A turizmus újjászületése

A szervezők célja, hogy a néhány évig a túlélésért küzdő turizmust újra beindítsák, a célkitűzésről így írnak: „2022-ben az Utazás kiállításnak kiemelt szerepe lesz a turizmus újraindításában, hiszen a világjárvány lecsengésével – mely jelentős kihívás elé állította a hazai és nemzetközi turisztikai szektor szereplőit –, lehetőséget teremt mind új üzleti kapcsolatok kialakítására és az úti célok népszerűsítésére, mind pedig piaci szereplők tapasztalatainak, jó gyakorlatainak megosztására, hogy a pandémia után ezekre építve az üzleti élet minél hamarabb visszatérjen a normális kerékvágásba."

Az expo 100 kiállítót vonultat fel közel 30 országból – közülük 20 önálló ország mutatkozik be.

Idén mi várható?

Az Utazási kiállítást március 3. és 6. között tartják majd a Hungexpo területén (Budapest 1101, Albertirsai út 10. Budapest). Lesz Afrika Expo, amelyen a segélyszervezetek mutatják be, milyen fontos humanitárius munkát végeznek Tanzániában vagy hogyan építettek fel egy kongói iskolát – 22 ilyen szervezet mutatkozik be.

A Karaván Szalonban mindent megtudhatunk, ami a lakókocsis utazással kapcsolatos. A hasznos tanácsokon, tapasztalotokon kívül megnézhetünk 50 kiállított lakóautót és összeállíthatunk egy egész útvonaltervet a hallottak alapján.

A Járatlan utakon fesztivál kiállításán a fesztivál előadói mutatkoznak be. Lesz például Alaszka és Antarktisz témájú előadás is, máris igazán izgalmasnak tűnik:

youtu.be

12. Járatlan Utakon Fesztivál - Kalandok az Antaktiszon és Alaszkában

Szó lesz még többek között a biztonságos utazásról, a „Veszprém-Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa" programokról, Egyiptom, mint ideig trendi úti cél újbóli felfedezéséről, de lesz Boat Show és nem utolsó sorban mindent megtudhatunk az „LMBTQ+turizmusról" mint a turisztika egyik legdinamikusabban fejlődő ágazatáról.

Idén még applikáció is van a kiállításhoz: az alkalmazás segítségével olcsóbban vásárolhatsz jegyet, megtervezheted a programodat a kiállításon, kiválaszthatod és követheted azokat a kiállítókat, amelyek érdekelnek.

További infók a Hungexpo oldalán.

AMI MÉG ÉRDEKELHET