10 dolog, amit elvihetsz a repülőről + 6, amit nem

Nem minden ajándék, amit annak gondolunk...

Fotó: Getty Images

A szokásos pléd-párna-szemtakaró hármason kívül, most higiéniai csomagot is adnak, amelyben szájmaszk és kézfertőtlenítő van. Nézzük, melyek azok a tárgyak, amelyeket megtarthatunk és miket illik visszaadni.

Van, aki kifejezetten szuvenírként gyűjti a légitársaság-logós utazási tárgyakat, van, aki rögtön megszabadulna a felesleges plusztárgyaktól. Semmit nem kell elvinni, de van, amit ajándékba adnak, hiszen a gépen már nem tudják újra használni.

1. Higiéniai kellékek

A járvány miatt egyre több légitársaság ad az utasainak ajándékba egyszer használatos arcmaszkot és egy kis kiszerelésű kézfertőtlenítőt, de van ahol egyesével csomagolt higikendőt kapunk. Ezeket természetesen használhatod, sőt elvárják, hogy folyamatosan használd, amíg a gépen vagy, de utána magaddal is viheted.

2. Szemmaszk

Sokan képesek a repülőn aludni, de rengetegen még szemmaszkban, füldugóval sem. Bár a textil szemmaszkokat mosással lehetne fertőtleníteni, de inkább odaadják az utasoknak, hiszen a maszkok olyan műszálas texilből készülnek, amit nem lehet magas hőfokon mosni.

3. Zokni

Nagyon jól tud esni a hidegre hűtött gépen egy puha, meleg zokni, sőt egyes járatokon nem is engedik, hogy mezítláb papucsban vagy szandálban repüljünk. A zokni is egy olyan plusz a repülőtársaságoktól, amit szeretünk, de sosem tudjuk, hogy illik-e visszaadni vagy sem. Nem osztják ki másnak utánunk, tehát elrakhatjuk. Mégis ki akarna akár mosás után is felvenni egy zoknit, amit már más is hordott?

4. Füldugó

Életet menthet egy füldugó, amikor olyan járaton utazunk mondjuk 12 órát, amin nagy a zaj. Akár nyűgös kisbabákkal, akár legénybúcsúra utazó csapattal repülünk, csak bedugjuk a füldugót és máris pihentetőbb lesz az út. Nem minden járaton osztanak füldugót, de ahol igen, ott nem kérik vissza, tehát dobd csak be a táskádba és használd egy következő zajos járaton is.

5. Fedélzeti magazin

Fotó: 123rf

Ha nem tudtad a leszállás közben végigolvasni a legjobb cikkeket a fedélzeti magazinban, akkor ne bánkódj! Azért van, hogy elvidd és elolvasd, jó reklám a légitársaságnak, és nekik az a jó, ha a marketingcéllal készült lapot minél többen olvassák és újat tehetnek ki a következő utasoknak.

6. Maradékok

A nyers és fagyasztásból felengedett élelmiszereket, fogásokat ne vigyük le a gépről, mert a vámellenőrzésen fennakadhatnak, de a csomagolt nassolnivalókat, szendvicseket, kekszeket, süteményeket bátran vigyük magunkkal, hátha hosszú lesz a várakozás a következő reptéri csatlakozásig.

7. Pizsama

Az ajándék hálóruha az első osztályon utazók kiváltásága sok légi társaságnál, és az utasok el is vihetik magukkal, hiszen azt már nem tudják újra hasznosítani.

8. Neszesszer

A fedélzeti ajándék neszesszer apró kozmetikumokat rejt: tusfürdőt, szappant, fogkrémet, fogkefét, frissítő kendőket, arclemosót. Ezek olyan méretűek, amelyeket a reptéren is átengednek a biztonsági ellenőrzésen, miért ne vinnénk akkor magunkkal? Később szuper lesz a következő utazáson.

9. Papucs

A hosszú repülőjáratokon szoktak papucsot adni az utasoknak, hogy levehessék a cipőjüket. Pár óránál hosszabb repülés közben érdemes megválnunk a cipőtől, hiszen rosszabb a vérkeringésünk a levegőben, ezáltal beledagadhat a lábfejünk, bokánk a szoros lábbelikbe. Ha már használtuk a kényelmes papucsokat, akkor magunkkal is vihetjük, nem vesződnek a fertőtlenítésükkel a reptereken.

10. Egészségügyi zacskó

Magától értetődő, hogy a légibeteg utasok magukkal vihetik ezeket a zsákokat, hiszen bármikor kellhet nekik az utazás vagy a vakáció alatt.

+ 6 tárgy, amit viszont hagyj a gépen:

Ha legközelebb is jó színvonalon szeretnél utazni, kényelemben és jó eszközök, berendezések között, akkor a következő repülési kellékeket ne vidd magaddal szuvenírként:

  • Pléd
  • Párna
  • Meleg takaró, ágynemű
  • Mentőmellény
  • Biztonsági leírás
  • Fülhallgató



AMI MÉG ÉRDEKELHET