Lehet olcsó egy Michelin-csillagos étterem? Igen!

Megmutatjuk Európa legjobb és egyben megfizethető éttermeit!

A listán 2 magyar étterem is szerepel, de mutatjuk az összes jó éttermet, amit felvehetsz a gasztro bakancslistádra!

A Chef's Pencil gasztronómiai magazin összeállította a megfizethető, jó éttermek idei listáját, amelyre két magyar, budapesti vendéglátóhely is felkerült: az Essencia és a Borkonyha. A listára kerülés feltétele az volt, hogy olyan Michelin-csillagos étterem legyen, ahol 30 euró alatt lehet háromfogásos menüt választani. 25 étterem szerepel az előkelő listán, bármelyiket is választod, elérhető áron kóstolhatsz nagyon jó minőségű ételt.

Legtöbb és legolcsóbb

Illusztráció: Chef's Pencil

A legtöbb étterem Franciaországból került a listára, ott 7 ilyen vendéglátó helyet is találsz, a legolcsóbb Michelin-csillagos vendéglátóhely pedig Spanyolországban található – ez a L’Antic Molí, ahol 20 euróért már fine dining menüt kapsz. A legdrágább Michelin-csillagos étterem egyébként Ibizán található: a Sublimotionban 1500 euró egy menü – ez érthető módon nem szerepel a legmegfizethetőbbek listáján...

Budapesti legjobbak

A portugál-magyar konyhát vivő Essencia Restaurant – Tiago & Éva a Sas utcában található, ahol nemcsak a két európai ízvilágot ötvözik, hanem portugál és magyar borokat is kóstolhatunk, ráadásul háromfogásos menüt kérhetünk már 25 euróért. A másik magyar étterem a Borkonyha Winekitchen, szintén a Sas utcában. Nevéből is látszik, hogy a borok központi szerepet játszanak a menü összeállításában, 200 magyar borfajta közül választhatunk, és már 28 eurótól kóstolhatunk degusztációs menüt.

Forrás: Chef's Pencil

AMI MÉG ÉRDEKELHET